Apple Watch står stærkere end iPhone

Varme billeder på din mobil

I dag skydes mange flere fotos med mobiltelefoner, end der nogensinde er blevet taget med fotokameraer – selvom de har eksisteret i 200 år og smartphones kun i 10.

Det har selvfølgelig også gjort, at smartphone fotografer er begyndt at eksperimentere med deres billeder. Almindelige snapshots og selfies er ikke længere nok. Mobilen skal f.eks give mulighed for fotografiske effekter som f.eks. Bokeh, hvor motivet i forgrunden står skarpt, mens baggrunden fader ud. Desuden skal man (helst) kunne optage video i 4K kvalitet.

Den kinesiske designer Neo Dong går en lidt anden vej. Han har opfundet et smart lille infrarødt kamera, så man kan se verden i et helt anderledes lys via sin smartphone.

Neo Dongs Guide kamera er udformet som et lille metalrør, der nemt kan klipses på en iPhone eller Android mobil. Det indeholder et eget batteri og overfører sine infrarøde billeder trådløst via Bluetooth til en app på telefonen. Meget nemmere kan det næppe gøres.

Guide kameraet kan ”oversætte” varme og termisk energi (infrarødt lys) til billeder, som det menneskelige øje kan se og studere på mobiltelefonens skærm.

Sådan et kamera kan f.eks. ”se” levende væsner i mørke – lad det være mennesker i haven, vildt i skoven eller mus og rotter i huset. Man kan også finde lækager i mure og vægge, skjulte vandledninger osv.

Med andre ord kunne Neo Dongs opfindelse også være interessant for håndværkere, ingeniører og gør-det-selv-folk. De vil formentlig elske, at det rørformede kamera er forsynet med en manuel zoom, så man kan sigte på et bestemt afgrænset område, som den infrarøde stråling skal måles på.

Neo Dongs Guide har en størrelse som håndtaget på en lille skruetrækker. Derfor kan man let have det med i lommen eller i værktøjskassen.

Desværre har jeg ingen info om, hvor og hvornår og til hvilken pris man kan købe det smarte lille infrarøde kamera til mobiltelefonen. Jeg vender tilbage, når jeg finder det….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch står stærkere end iPhone