Dansk iPhone cover kæmper mod CO₂

Lad mobilen på otte minutter

(Foto: Xiaomi)

Der findes mange måder, mobiltelefon fabrikanterne forsøger at overgå hinanden på.

Antal kameraer, processorens ydeevne, skærmens størrelse og prisen naturligvis plejer at være de argumenter, man ser og hører oftest.

I det seneste år er batterierne også kommet i fokus. Ikke så meget på, hvor længe de kan holde mobilen kørende. Et meget større kapløb raser nu på, hvor hurtigt man kan lade telefonens batteri op.

Det minder lidt om sportsvognens konkurrence om at komme så hurtigt fra 0 til 100 kilometer i timen. På mobiltelefonen drejer det sig bare om minutter nu om dage – ikke længere timer.

Hurtigt voksende Xiaomi tog verdensrekorden i går:

Ved hjælp af sin nye Hyper Charge teknologi lykkedes det Xiaomi at fylde 4.000 mAh batteriet på en af sine Mi 11 Pro telefoner op fra 0 til 100 procent kapacitet på bare otte minutter. 50 procent blevb nået på tre minutter og 23 sekunder.

Denne rekord-opfyldning fandt sted via kabel og en 200 watt ladeblok i GaN teknologi. Både den og batteriet i telefonen var delt op i to, så der kunne sendes strøm ad to kanaler på samme tid.

(Foto: Xiaomi)

Xiaomi slog ved samme lejlighed verdensrekorden i trådløs opladning. Her kunne Xiaomi sende 120 watt gennem luften, så den kraftige Mi 11 Pro telefon fik fyldt sit batteri op 100 procent på kun 15 minutter. 50 procent var nået efter syv minutter.

Når man tænker på de nærmest uendelige tider, vi har været vant til fra almindelige smartphones, lyder Xiaomis præstationer helt fantastiske.

Nu skal man altid tage den slags rekorder med et gran salt. De er foretaget under såkaldt ”kontrollerede forhold”, hvilket vil sige i et laboratorium.

Omvendt viser de vejen for fremtidens smartphones, selvom det nok tager et godt stykke tid, inden Xiaomi har en telefon på markedet, som klarer den hyper-hurtige opladning.

Xiaomi har tidligere haft succes med rekord-forsøg på batteri-opladning. For godt et år siden viste virksomheden en Mi 10 Ultra telefon, der kunne fyldes op på 19 minutter.

Xiaomis konkurrenter står heller ikke stille på den front: Vivo har f.eks. vist, at en gamer-telefon med 4.000 mAh batteri kunne lades op fra 0 til 100 procent på 15 minutter via kabel og en 120 watt ladeblok.

Vivos søsterselskab Oppo bruger samme lade-teknologi som i Danmark kendte OnePlus. Her han man indtil videre opnået at lade et 4.000 mAh batteri på 20 minutter over en 125 watt blok. Det samme tog 30 minutter trådløst….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk iPhone cover kæmper mod CO₂