Pakkeposten vokser og vokser

Denne mobil kan råbe enormt højt

Jeg ved ikke, hvor mange der har brug for, at en smartphone kan spille meget højt via sin egne interne højttalere. Som regel lader man jo sine hovedtelefoner eller en ekstern Bluetooth højttaler for larmen – og når musikken skal spille op til dans.

Ikke desto mindre har Kinas næst-største og verdens fjerde-største smartphone fabrikant nu lanceret en telefon, der kan blæse en lighter eller et stearinlys ud med sin lydstyrke. Det er i hvert fald, hvad Xiaomi selv reklamerer med på sin nye Redmi Note 8.

Højttaleren i den nye Redmi kan levere 90 dB i lydtryk. Ret imponerende, når man tænker på, at lyd normalt kræves, at luft bliver flyttet. Og dét er der ikke meget af i en slank smartphone.

Den nye Xiaomi Redmi indeholder bl.a. markedets første 64 megapixel kamera på en mobiltelefon. (Foto: Xiaomi)

Redmi oplyser, at man har fået udviklet en helt særlig højttaler-enhed, der er ultra-lineær over en stor bredde af frekvens-området. Den er samtidig rigtig god til PA-formål. Det vil sige, at Note 8 telefonen vil kunne bruges som scene-højttaler, til foredrag, sang og selv musik i et pænt stort rum.

Det lyder alt sammen lidt vildt, men OK – nu til dags gælder det om at finde på noget nyt og anderledes, som alle andre konkurrenter ikke har. Storebror Xiaomi Mi Note 10 har f.eks. verdens første kamera med 108 megapixel.

Og apropos kamera – så kan den nye Redmi Note 8 Pro også noget helt særligt. Den er nemlig verdens første smartphone på markedet med et 64 megapixel kamera ombord.

Denne billed-sensor i ekstra god kvalitet er en del af et set-up med fem kameraer på ryggen af Redmi telefonen. De fire andre er på 8 MP til ultra vidvinkel, 2 MP til dybde, en 10 gange telefon samt og 2 MP til makro.

Den nye højtråber blandt mobiltelefoner fås i disse tre farver. (Foto: Xiaomi)

Resten af Redmi Note 8 Pro minder mere om en mellemklasse mobil. Processoren er f.eks en Helio G90T fra taiwanesiske MediaTek. Chippen er specielt udviklet til computerspil og assisteres af 6 GB RAM og 128 GB lager.

Skærmen er på 6,43 tommer og viser Full HD+ grafik med 2.340 gange 1080 punkter. Batteriet er meget stort med 4.500 mAh og kan lades hurtigt op med 18 watt.

Xiaomi har lige lanceret Redmi Note 8 Pro i Europa. I Kina sælges nyheden også i en cool version med ”World of Warcraft” spillet ombord. Den udgave koster 1.899 yuan i Kina, hvilket svarer til 2.000 kroner. Om den kommer til Danmark, vides endnu ikke.

Redmi er øvrigt Xiaomis datter-mærke, hvor der som oftest lanceres meget prisbillige telefoner. Også Huawei arbejder med flere brands til sine telefoner. Ud over Huawei er det Honor og Nova….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pakkeposten vokser og vokser