Samsungs nye tablet er rigtig smart

Mi Tu har indbygget 4G telefon

Det er egentlig lidt mærkeligt, at verdens helt store elektronik koncerner slet ikke tænker på deres fremtid. Rent teknologisk set gør de det – selvfølgelig – men hvor mange gør noget ekstra for børn. De er jo kommende kunder. I mange tilfælde allerede om et par år.

OK – Microsoft og Sony satser stærkt på det unge publikum. Med deres Xbox og PlayStation spillekonsoller, der efterhånden er lige så eftertragtede hos vokse som hos deres oprindelige målgruppe – børnene.

Men har nogen nogensinde hørt om, at Apple laver produkter til 10-årige – eller til 6-årige. Teenagere måske, for de bruger iPhones og MacBooks. Og hvad med Samsung, HP eller Huawei. Nej vel.

Xiaomi uret indeholder en særlig fitness træner til børn. Jo mere de bevæger sig – desto mere får deres virtuelle kæledyr indeni at spise og drikke.

Heldigvis er der så Kinas næststørste – og verdens 4. største – fabrikant af mobiltelefoner. Xiaomi, som vi meget snart stifter bekendtskab med her i Danmark. Xiaomi laver al mulig underholdnings-elektronik. Fra smartphones og motionsure til tv, laptops, elcykler og elbiler. Og ret ofte – titter der også sjove Xiaomi produkter, som børn vil elske.

Det kunne sagtens være tilfældet med Xiaomis første smartwatch til vores yngste årgange. Xiaomi Mi Tu Kids Mobile Phone Watch 3 og Xiaomi Mi Bunny Children 4G Smartwatch hedder de to varianter, ungerne kan vælge imellem.

Mi Tu Phone Watch 3 er et smart-ur med indbygget 4G mobiltelefon, fotokamera, GPS, spil og en masse andre ting. Den har også ”geo-fancing”, hvilket forældre vil kunne lide. Via en app på deres mobil kan de nemlig afgrænse, hvor deres barn må bevæge sig hen. Overskrider barnet en ”usynlig” grænse, slår både deres ur alarm – og forældrene får besked via mobilnettet.

De tekniske specifikationer er lige så stærke som de voksnes smartwatches. Processoren er en Snapdragon 2100 med 1 GB RAM. Skærmen er af den gode AMOLED type på 1,4 tommer og 320 gange 320 punkters grafik. Displayet er godt gemt bag Gorilla Glass, som ikke kan ridses. Uret er samtidig IPX7 certificeret for vand, støv og snavs. Man kan endda dyppe det under vand, uden at det tager skade. Men nok ikke alt for længe.

Mi Tu urets kamera kan genkende en masse forskellige blomster, planter og træer. Måske det er den helt rigtige vej til at få børn til at interessere sig for botanik,

Xiaomi Mi Tu uret har Wi-Fi, Bluetooth og GPS, så man altid vil kunne finde sit barn. Medmindre det gemmer sig i en hule uden telefon forbindelse og satellittens ellers skarpe blik. 4G telefonen kan begrænses af forældrene via en app. F.eks, kan de bestemme, hvem børnene kan ringe til og få opkald fra.

På samme måde kan forældre forhindre eller begrænse downloads af spil og andet fra internet. Det er måske ikke så sjovt for barnet, men bestemt mere sikkert. Endelig er der også en alarm funktion, der kalder forældre eller barnepige ved tryk på en enkelt knap.

Lidt specielt kan det indbyggede kamera på 2 megapixel genkende blomster og planter. Måske Xiaomi vil stoppe børnene fra at spise bestemte planter. Eller omvendt – Xiaomi vil give den første oplæring til kommende generationer af botanikere: Når barnet peger på planten, viser uret et billede af den – plus en række informationer om lige præcis den.

Og ja – Xiaomi ved godt, at det ikke kun er børnenes forældre, der ofte trænger til motion. Børn bevæger sig heller ikke nok, når de bruger hele dagen foran en skærm med spil og tv. Derfor har uret en særlig børne-variant af Xiaomis fitness app ombord.

Den bruger et virtuelt kæledyr til træner, som barnet selv vælger som sin favorit. Den lille ven måler så sin bærers aktivitet, opfordrer til at gå ud og lege, løbe og hoppe osv. Jo mere barnet bevæger sig – desto bedre bliver deres virtuelle kæledyr fodret.

Forældrene kan så om aftenen – via trådløst Bluetooth – tjekke, hvor aktivt deres barn har været i løbet af dagen. Og måske få dårlig samvittighed, fordi de ikke selv har rørt sig nok. Seks timer bag skrivebordet, en time i møde, en halv time i kantinen og resten i bilen.

Endelig skal jeg huske at fortælle, at Xiaomi Mi Tu har en snes små spil ombord – og nye kan hentes fra internet. Der ligger også et antal lyd-historier plus melodier, der skal være særligt gode at falde i søvn til. Når man er et lille barn.

Mi Tu Phone Watch 3 kører 30 timer på en batteri opladning og koster 599 yuan i Kinas store internet varehuse og på Xiaomis internationale online shop. Det svarer til cirka det samme i kroner. Uret fås i en engelsk version. Måske senere dansk, hvis teleselskabet 3 vælger at tage det hjem til det danske marked….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsungs nye tablet er rigtig smart