Google slår tilbage

Test: OnePlus 11

(Foto: OnePlus)

(Opdateret) Da OnePlus i sin tid blev introduceret på det danske marked, var det med en klar påstand om at være en “flagship killer:”

Man ville få en telefon med samme specifikationer som markedets bedste, men til en meget billigere pris.

Strategien holdt stand i flere år, hvor OnePlus voksede op til at blive det tredje-største mobilmærke i Danmark. Efter Apple og Samsung.

I de seneste par år er OnePlus’ position dog blevet en smule udvandet:

Dels er der nu flere fabrikanter, som hævder at sidde på den danske tredjeplads. Dels har OnePlus sat priserne op, så mærket I dag hverken er en ”flagship killer” eller har et decideret flagskib i programmet.

OnePlus har været meget tæt på titlerne flere gange, men der har hele tiden manglet det aller-sidste nøk for at matche eller overgå de aller-bedste smartphone

Med den nye model 11, som har dansk premiere i dag, står OnePlus med stærke kort på hånden:

Her ses de to farver, man kan købe OnePlus 11 i. (Foto: OnePlus)

Med en basis-pris på 6.499 kroner er OnePlus 11  næsten 1.000 kroner billigere end sin forgænger for et år siden. Desuden koster den en tusse mindre end sin direkte rival i øjeblikket – Samsungs ligeledes nye Galaxy S23.

Derfor kan man næppe finde en bedre smartphone til prisen i øjeblikket på det danske marked.

Hvis man vil have noget tilsvarende fra f.eks. Apple eller Samsung, skal der lægges markant flere penge på bordet.

Installation og betjening
OnePlus reklamerer med, at performance og specifikationer kommer før alt andet i Model 11.

Det mærker man også lidt i det ydre design, hvor OnePlus 11 kan virke en smule kedelig.

Pengene er helt åbenlyst brugt på andre ting, selvom coveret er godt at røre ved og ikke virker særlig modtagelig for fedtede fingre, som man ellers ofte ser i moderne smartphones.

(Foto: OnePlus)

På den anden side er OnePlus 11 nemmere at installere og sætte op end tidligere telefoner fra mærket. Det hele går rigtig nemt og hurtigt.

Betjeningen er også blevet bedre, efter at den mærke-typiske skyder på højre side er vendt tilbage. Den blev sparet bort af pladsgrunde på OnePlus 10T fra sidste efterår.

OnePlus 11 føles derfor meget som en OnePlus 10 Pro, der har fået turbo på og kameraerne et spark op mod markedets aller-bedste.

Den største synlige forskel til 10 Pro er, at kameraerne på ryggen nu er placeret på et cirkelrundt panel. Tidligere var det firkantet.

En detalje, man bliver glad for, er, at OnePlus har indbygget Android-verdenens stærkeste vibrator i sin nye model. Kun Apples iPhone 14 overgår OnePlus på dét punkt.

Med i æsken, når man køber en OnePlus 11, er en stærk laderblok, som kan håndtere op til 100 watt.

iPhone og Samsung Galaxy kommer helt uden lader, så her ligger der en yderligere prisfordel hos OnePlus. Originale ladere kan hurtigt koste adskillige hundrede kroner ekstra.

Et næsten-flagskib, men uden flagskibets høje pris. (Foto: OnePlus)

Skærmens kvalitet
Displayet på den nye OnePlus topmodel er på 6,7 tommer i AMOLED teknologi og med muligheden for at vise billeder i flot 2K kvalitet.

Skærmen kan være op til 120 Hz hurtig, og man kan selv trinløst vælge dens opdaterings-hastighed. Det kræver kun et swipe med en finger at skifte ”refresh rate”, og det sker helt uden farve-ændringer. Fint.

Displayet er fremragende – ligesom på forgængeren. Det er ganske enkelt i flagskibs-klassen.

Hastighed og batteri
De tekniske præstationer i OnePlus 11 ser ud til at ligge helt på niveau med de fleste andre smartphones, der har Qualcomms seneste Snapdragon 8 gen 2 processor ombord.

OnePlus tuner ikke processoren – “over-clocker – sådan som Samsung gør på sine nye Galaxy S23 telefoner. Formentlig er tophastigheden derfor en smule lavere.

De tre kameraer sidder nu på et rundt panel. (Foto: OnerPlus)

Til gengæld blev OnePlus 11 ikke særlig varm under selv krævende tests. Det vil mange synes er bedre. Tophastigheden når de alligevel aldrig præcist som i bil på de danske motorveje.

Med 100 watt kan man lade telefonen op fra nul til 28 procent på bare fem minutter. Fra 0 til 100 tager 25 minutter, hvilket må føles som vildt hurtigt, hvis man er vant til en iPhone eller en Galaxy S’er fra Samsung.

Mærkelig nok tilbyder OnePlus ikke trådløs opladning – kun via kabel. Det vil nok genere nogle købere til telefoner i denne prisklasse.

Kameraerne er super
Mens hastighed og gaming altså ikke får klokkerne til at ringe på OnePlus 11, får kameraerne til gengæld ens øjne til at spærre op.

OnePlus har altid lavet gode kameraer, men de manglede ligesom det sidste. En problematik, som de professionelle fotografer i det internationale test-laboratorium DxOMark også fremhævede.

De dage er slut. Kameraerne på OnePlus 11 er fremragende. Markant bedre end på forgængerne og godt hjulpet på vej af professionel foto-software fra Hasselblad.

Sensorerne i alle tre kameraer på ryggen af telefonerne er glimrende. Derfor klarer telefonen sig rigtig fint allround over en bred kam. Ikke kun i en enkelt disciplin.

Med andre ord kan man tage flotte billeder under langt de fleste lysforhold. Med alle tre kameraer.

OK – nogle vil nok mene, at farverne kan være en smule for livlige end i virkeligheden, men bestemt ikke for meget.

Dynamikken i billederne fra hovedlinsen på 50 megapixel er til gengæld glimragende. Balancen er fin, og skarpheds-effekterne fungerer fint.

Man kan desuden roligt stole på kameraernes automatik og kunstige intelligens. Man vil også opdage, at man sagtens kan tage gode billeder i dårlig belysning uden at tænde for Night Mode.

Også super-vidvinklen på 32 megapixel gør et godt stykke arbejde. Den leverer samme kvalitet som hoved-objektivet under langt de fleste forhold.

Mange vil nok – som jeg – blive en varm tilhænger af OnePlus telelinse med to gange forstørrelse. Den er superfin til at optage video af livet omkring en. Desuden vil folk med hang til at tage fotos af mad og måltider elske den.

OnePlus 11 er en allround topmobil, der også er god til gaming. (Foto: OnePlus)

Hovedkameraet på OnePlus 11 kan arbejde med video i 8K kvalitet og 24 billeder i sekunder (fps), mens vidvinklen klarer 4K i 30 fps og telen kun Full HD og 30 fps.

Med andre ord er hovedobjektiv og vidvinkel i topklasse og på flagskibs-niveau, mens telen er mere  middelmådig i både opløsning og videobilledets klarhed.

Alt i alt når OnePlus kameraerne derfor ikke helt op til markedets bedste, der sidder på Google Pixel 7 Pro, iPhone 14 Pro Max og Samsung Galaxy S22 Ultra. Den nye S23 Ultra har jeg ikke afprøvet endnu. De er dog alle meget dyrere end OnePlus 11,

Konklusion og pris
Model 11 er det nærmeste, OnePlus nogensinde er kommet på et rigtigt flagskib. Heldigvis er prisen  ikke flagskib. Telefonen kommer i danske butikker fra den 16. februar.

Priserne begynder ved 6.499 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager. Vil man have 16 GB RAM og 256 GB lager ombord, stiger prisen til 6.999 kroner.

Det er en tusse under Samsung Galaxy S23 og meget lavere end Apple iPhone 14 Pro. De to mest oplagte at sammenligne med i kvalitet….

Hvis man forudbestiller OnePlus 11 fra i dag, får man et sæt OnePlus Buds Pro 2 øretelefoner med i prisen….

Plusser

  • Rigtig stærk pris
  • Fornemt og hurtigt display
  • Hurtigere opladning end hos rivalerne
  • Kører langt på batteriet
  • Glimrende allround kameraer
  • Kameraer kører rigtig fint på “auto”
  • Hurtigere end forgængeren

Minusser

  • Designet er lidt anonymt
  • Lydkvaliteten i samtaler kunne være bedre
  • Tele-objektivet er ikke helt flagskibs-kvalitet

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google slår tilbage