Samsung satser seriøst på laptops

Samsung spiller på det sikre

(Foto: Samsung)

7.499 kroner – 9.499 kroner – 10.999 kroner.

Det er basis-priserne for Samsungs tre nye Galaxy S23 telefoner, der havde dansk og global premiere her til aften.

Det er priser i klasse med Apples iPhones, og det er bestemt også dem, som Samsung jager på det danske marked.

Samsung bliver dog ikke ensom i jagten og må selv acceptere at blive den jagede.

(Foto: Samsung)

Bortset fra kameraet i den dyreste Galaxy S23 Ultra telefon er der nemlig ikke de store nyheder at skrive hjem om i 23. generation af Samsungs topmobiler.

Det giver flanke-åbninger til mindre rivaler som først og fremmest OnePlus og Xiaomi, der begge har kraftige nyheder på vej til noget lavere priser end Samsung.

Den anden rimeligt store nyhed i de nye S23 telefoner er, at de alle er forsynet med Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen 2 processor.

Den skal give, hvad Samsung selv kalder ”en banebrydende og fremtids-sikker gaming oplevelse med verdens hurtigste grafik i en mobiltelefon – understøttet af avanceret kunstig intelligens.”

Galaxy S23 Ultra. (Foto: Samsung)

Men større er nyheden altså ikke. Kun de færreste brugere af en ny Galaxy S23 vil komme så langt ud i hjørnerne, at de vil mærke forskellen.

Langt mere klare, nærværende og tydelige står forbedringerne i de nye Samsung telefoners kameraer. Ikke mindst i det imponerende 200 megapixel objektiv i den dyre Ultra model,

Med den nye S23 serie ser Samsung også ud til at satse meget mere på det lukrative marked af gamere og mobilspil.

Samsung har ikke egne spil-fokuserede smartphones, ligesom flere rivaler har. Derfor må de eksisterende mobil-modeller optimeres så godt som muligt, så de tiltaler det krævende gamerfolk.

Samsung satser i stigende grad på gamerfolket med sine nye S23 telefoner. (Foto: Wreckfest / Samsung)

Når vi kigger på Galaxy S23 basis-modellen, ser telefonens selfie-kamera ud til at have fået et ”boost.” Det er nu på 12 megapixels, mens forgængeren S22 kun bød på 10 MP.

Kameraerne på bagsiden ser til gengæld ud til at være arvet direkte fra sidste års model. Hoved-objektivet er på 50 MP og assisteres af en tele på 10 MP og en ultra vidvinkel på 12 MP.

Samsung fortæller, at foto-softwaren i S23 har fået mere avanceret kunstig intelligens (AI), der bl.a. hjælper til bedre billeder under svære lysforhold. Den må afprøves i praksis for at se, om det er snak eller realitet.

Samsungs basis-model kan nu optage video i 8K og 30 billeder i sekundet. Den nye selfie-skyder kan sågar indspille i 4K med rykfri 60 billeder i sekundet og ”Super HDR” kvalitet

Galaxy S23 Ultra er en af de meget få smartphones, der leveres med pen. (Foto: Samsung)

Galaxy S23 virker som en oplagt telefon til dem, der ikke bryder sig om meget store skærme. I S23 er displayet på 6,1 tommer, mens storebror S23+ har en skærm på 6,6 tommer. Begge er beskyttet af det seneste nye Gorilla Glass Victus 2.

Med Qualcomms nye kraftige processor ombord stiger også strømforbruget. Derfor har Samsung måttet øge batteriets størrelse til 3.900 mAh i S23 og 4.700 mAh i S23+. Ikke imponerende, når man ofte ser langt billigere smartphones med batterier på 5.000 mAh.

Begge telefoner kommer med 8 GB RAM og 128 GB lager som standard, hvilket er lidt pauvert til prisen.

I den forbindelse har Samsung et attraktivt dobbelt-op tilbud, hvor man får meget mere hukommelse til samme pris, hvis man køber sin nye Galaxy S23 via Samsungs egen hjemmeside i stedet for hos en forhandler.

Her ses de tre Samsung nyheder side om side. Ultra topmodellen er mere kantet i designet. (Foto: Samsung)

Den mest spændende nye Samsung er naturligvis Ultra topmodellen. Den ligner sig selv i det ydre. Nyhederne skal man søge efter indenbords.

Derinde finder man bl.a. masser af RAM og lager, bedre materialer, en super-skærm lynhurtig 5G kommunikation, trådløs opladning og det nye 200 megapixel kamera med tilhørende avanceret software.

Dertil kommer, at Galaxy S23 Ultra leveres med en pen. Det gør ingen af rivalerne fra Apple, Google, OnePlus eller Xiaomi.

Med 6,8 tommer er skærmen på Ultra rigtig stor. Den kan vise fornemme 3.088 gange 1.440 punkter, hvilket svarer til en pixel-tæthed på 500 pr. tomme.

Den store hemmelighed i den nye Galaxy S23 Ultra sidder i den øverste af de tre cirkulære udskæringer. Det er et 200 megapixel kamera. (Foto: Samsung)

Displayets lysstyrke er øget til 1.750 nits, hvilket gør, at skærmen må kunne læses selv i sollys. Samtidig kan billedet opdateres fra 120 og helt ned til 1 Hz – afhængig af, hvad man bruger telefonen til.

Endelig er der selvfølgelig det nye optisk stabiliserede 200 megapixel kamera. Det tilbyder mindst fire gange så mange billedpunkter (pixels) som Apples dyreste iPhone 14 Pro Max. Spændende at se, om man også kan mærke det i praksis.

Ud over det nye super-objektiv disker Samsung Galaxy S23 Ultra op med en ultra-vidvinel på 12 MP og hele to telelinser på hver 10 MP.

Den ene tele kan zoome optisk tre gange, hvilket er godt til bl.a. portræt-fotos. Den anden tele kan takket være sine periskop-linser levere 10 gange optisk forstørrelse. Langt bedre end iPhone 14 Pro Max.

Så til sidst de praktiske ting omkring de tre nye Samsung Galaxy S23 telefoner – priser, farver og levering.

Telefonerne vil man kunne vælge i tre natur-inspirerede kulører – Phantom Black, Cream Green og Lavender. Alle tre vil også kunne købes hos udvalgte forhandlere fra i dag og og Samsungs hjemmeside.

Som nævnt i artiklens indledning koster Samsung Galaxy S23 fra 7.499 kroner. Den større Galaxy S23+ skal man betale mindst 9.499 kroner for, mens Ultra topmodellen kræver mindst 10.999 kroner på Dankortet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung satser seriøst på laptops