Disse mobiler købte vi i januar

Samsung satser seriøst på laptops

 

Galaxy Book3 Pro. (Foto: Samsung)

Apple, Lenovo, Dell og HP, der bygger laptops i luksus-klassen, kan godt begynde at kigge sig nervøst over skulderen.

Det samme kan lidt mindre laptop-udbydere som f.eks. Acer og Asus. De vil være de første, som vil mærke Samsungs ånde i nakken.

Samsung har nemlig meget at indhente, når det gælder pc’er. Der er meget langt op til at indtage samme position, som Samsung har i smartphones. Nemlig verdens største.

Alligevel må man ikke undervurdere, når Samsung nu kommer drønende bagfra med sin hidtil mest ambitiøse familie af laptops.

Her ses de tre nye udspil i laptops, som Samsung vil drille pc-markedets store med. (Foto: Samsung)

 

De tre nye Galaxy Book3 modeller ser ud til hver for sigte at være et stærkt udspil i hver sin klasse. Den første Ultra udfordrer til gengæld markedets bedste laptops. Både i ydelse og pris.

Alle tre nye Samsung bærbare kredser omkring samme ”Dynamic AMOLED 2X” skærme, der har hentet teknologien direkte fra Samsungs high-end smartphones.

De har forskelligt størrelse displays, der dog alle er hurtige med 120 Hz opdatering og muligheden for at vise grafik i 2.880 gange 1.800 punkter.

På Galaxy Book3 Pro 360 modellen er der touch skærm, men også den er hurtig og kan f.eks. vise ekstremt flotte billeder med den seneste DisplayHDR True Black 500 teknologi.

Selv den stærkeste Galaxy Book3 Ultra vejer ikke mere end 1,79 kilo. (Foto: Samsung)

 

Topmodellen Galaxy Book3 Ultra er et rent ”powerhouse” til krævende brugere: Motoren ombord er f.eks. Intels 13. generation Core i9, der har et Nvidia GeForce RTX 4070 grafikkort som assistent.

Det gør formentlig også Ultra til en fænomenal spille-laptop, selvom dens nærmest diskrete fremtoning nok ikke vil tiltale inkarnerede gamere. De vil have lysshow på computeren.

Book3 Ultra kommer med op til 32 GB RAM, 1 TB SSD lager, et 1.080 punkters webcam og fire højttalere med Dolby Atmos surround sound.

Lyden har Samsung ladet sit tyske datterselskab AKG optimere. Her sidder meget erfarne audio-specialister, der er vant til at lave hovedtelefoner og mikrofoner til professionelle musikere, tv-studier osv.

Galaxy Book3 Ultra må være oplagt til gamere – hvis de har råd. (Foto: Samsung)

Trods sine imponerende specifikationer og skærmen på 16 tommer er Ultra en letvægter. Den er konstrueret helt i aluminium og vejer kun 1,79 kilo. På sit tykkeste sted måler nyheden 16,5 millimeter i højden.

Basis-modellen Galaxy Book3 fås i 14 og 16 tommer og i farverne Graphite og Beige. Priserne begynder ved 5.999 kroner.

Vil man have et Pro hægtet på navnet og dermed en langt stærkere processor og grafik-chip, ryger prisen op i mindst 13.499 kroner.

Er man mere til det fleksible, hvor laptoppen også skal fungere som en tablet, hedder det Galaxy Book3 360 eller 360 Pro. Alt efter version koster den fra 9.499 eller 14.999 kroner.

Endelig er der Ultra modellen, som præsenterer sig med 16 tommer display. Den skal man betale mindst 21.999 kroner for.

Galaxy Book3 Pro og Pro 360 vil være tilgængelige den 17. februar og kan forudbestilles fra i dag. Ultra modellen kommer den 22. februar i Graphite kulør og kan bestilles fra den 14. februar….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i januar