Så dyre er mobile data i verden

Spil plader på en Sound Burger

(Foto: Audio Technica)

Bærbare pladespillere eller rejse-grammofoner, som de ofte blev kaldt dengang, var allerede populære, længe før Sony gjorde mobil musik til et hit med sin Walkman.

Eller den digitale tidsalder oprandt, hvor man kunne lagre tusinder af albums på en gadget, der ikke var større end en lommeregner – Apples iPod.

Sidste år gav Audio Technica de goe gamle vinyltider et comeback med en ny bærbar pladespiller.

(Foto: Audio Technica)

Sound Burger hed nyheden, som den japanske pladespiller- og pickup-fabrikant lancerede i anledning af sit 60-års jubilæum.

Den første Sound Burger blev kun bygget i et begrænset oplag, der var udsolgt på ganske få timer. Siden da er Audio Technica blevet ringet og mailet ned af folk fra hele verden, som tiggede og bad om at få et eksemplar af den skægge lille pladespiller.

Audio Technicas ledelse besluttede så heldigvis at genoptage produktionen. Den kommer nu i en knap så eksklusiv udgave af Sound Burger, der mangler nogle farver, en nummereret badge og den flotte indpakning.

(Foto: Audio Technica)

 

I stedet vil det blive meget lettere at få fat i et eksemplar, og prisen bliver meget overkommelig. 199 dollars eller ca. 1.400 kroner.

Sound Burger er ikke en pladespiller for inkarnerede Hi-Fi entusiaster. Tværtimod er den beregnet til unge og fremtidige vinyl-elskere – eller simpelthen til dem, som er fascineret af teknologien fra 1980’erne.

Sound Burger afspiller pladerne som i en sandwich med enten 33 eller 45 omdrejninger i minuttet. Den er altså egnet til både singler, LP’er og maxi-singler.

(Foto: Audio Technica)

Tonearm med pickup og diamantnål er specielt ophængt, så de kan tåle at blive transporteret eller få små stød, uden at det går ud over lydkvaliteten. Selve motoren er klassisk remdrevet.

Den skægge Audio Technica nyhed kommer med et indbygget Li-ion batteri, der kan køre i 12 timer på en opladning med USB-C kabel.

Musikken overføres trådløst via Bluetooth 5.2 til højttaler øre- eller hovedtelefoner. Alternativt kan man sende lyden via et phono-kabel til et traditionelt stereo-anlæg….

(Foto: Audio Technica)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så dyre er mobile data i verden