Lenovo har den nye Blackberry

Så dyre er mobile data i verden

(Foto: Creative Christians / Unsplash)

Israel er verdens billigste land med mobilt internet med Italien, San Marino på plads to, tre og fire på denne klode.

Helt i den modsatte ende finder man fjernt-liggende øer som Falklands-øerne eller ligeledes britiske Saint Helena i Sydatlanten. Her koster en GB data i mobilnettet over 1.000 gange så meget som i Israel.

Det viser en ny global analyse, som den engelske pris-sammenlignings-side cable.co.uk har foretaget.

Analytikerne hat tjekket priserne i 233 lande og hos 5.292 teleselskaber. På den måde har cable.co.uk kunnet udregne en gennemsnits-pris pr. gigabyte (GB) sendt over en mobiltelefon.

Den pris kan være vigtig for mange. I takt med, at vi streamer mere og mere musik og tv på vores mobil, eller bruger den dagen lang i sociale medier, bruges flere og flere mobile data

Her er verdenskortet over mobile data. Jo mere rødt, der kommer i den blå farve – desto dyrere er landet. (Illustration: Cable.co.uk)

I Israel skulle man i 2022 kun betale 0,04 dollars pr. GB. Det svarer til ca. 28 danske øre. I Italien kostede samme trådløse overførsel af en GB kun 0.12 dollars eller 85 øre, hvilket bl.a. skyldes, at 95 procent af italienerne i dag har adgang til 5G.

Danmark ligger på en nydelig global 25. plads med 0,43 dollars eller ca. tre kroner. Det viser nok en gang, at den benhårde konkurrence her i landet er med til at presse telepriserne ned.

Det bekræftes af, at en 1 GB i det mobile net koster betydeligt mere i vores nabolande. Svenskerne skal således punge ud med 1,88 dollars i gennemsnit.

I Norge er prisen oppe i 4,44 dollars, i Tyskland i 2,67 dollars og i Finland i enorme 6,01 dollars. Dermed ligger finnerne næsten på niveau med USA, hvor man betaler 5,62 dollars pr GB. Det er 12 gange så dyrt som i Danmark!

USA lander derfor helt nede som nummer 202 af de 233 testede lande. Svenskerne ligger på plads 128, Norge på 183, Finland på 205 og Tyskland på position 156.

De billigste og de dyreste lande i verden med mobile data. (Infografik: Statista.com)

Til sammenligning kan jeg nævne, at Grønland er det 117. dyreste land i verden, Island nummer 75 og Storbritannien nummer 59.

Godt, at schweizerne har så mange penge, fordi de skal betale i snit 7,75 dollars pr. GB. Det placerer landet på en kedelig 216. plads på denne klode.

Ifølge Dan Howdle, der er analytiker hos cable.co.uk, er prisen på gigabyte data billigst i de lande, som har en rigtig god tele-infrastruktur på både mobile netværk og i bredbånd pr. kabel.

Han tilføjer, at nogle lande holder prisen på mobile data kunstigt nede for at sikre, at befolkningen har råd til at bruge en smartphone.

Det er typisk i lande, hvor fastnet ikke er udbygget, og man derfor satser al kommunikation på mobiltelefoni….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lenovo har den nye Blackberry