Hjemmearbejdere spilder mindre tid

Sound Burger får comeback

(Foto: Audio-Technica)

Tilbage i 1980’erne solgte japanske Audio-Technica en sjov bærbar pladespiller, hvor dens navn næsten vakte mere opsigt end dens tekniske konstruktion. Den blev nemlig kaldt Sound Burger.

Den blev kopieret i stor stil af koreanske og kinesiske fabrikanter, men forsvandt så ud i glemslen, da vinylpladerne blev afløst af cd-skiver og siden musik downloads og streaming.

Sonys endnu mere legendariske Walkman og Discman blev på sin vis også de naturlige arvtagere for Sound Burger.

(Foto: Audio-Technica)

 

Helt glemt blev den skægge grammofon dog ikke. Samlere og nostalgikere betaler f.eks. små formuer for at købe et velholdt eksemplar på loppemarkeder eller eBay.

Samtidig oplever man hos Audio-Technica i Japan, at der igen er kommet efterspørgsel på klassiske pladespillere og de tilhørende pick-up nåle. To af det japanske firmas store sællerter gennem årene.

Derfor lå det vel lige til højrebenet at genoplive Sound Burger. Folk går jo rundt med øre- og hovedtelefoner overalt og lytter til musik.

Forbind Sound Burger med et sæt trådløse hovedtelefoner eller en Bluetooth højttaler, og musikken kan slippes løs. (Foto: Audio-Technica)

 

 

Nu kommer så en ny version af Sound Burger – 40 år efter den første. Den ligner sig selv, men rummer selvfølgelig mere moderne elektronik.

Sound Burger 2022 har således fået trådløst Bluetooth og et li-ion batteri med USB-C stik. Det sikrer 12 timers spilletid på en opladning.

I gamle dage skulle pladespilleren fyldes med tre traditionelle batterier i c-størrelse. De holdt ikke til ret mange LP’er, før man måtte finde en radioforhandler, isenkræmmer eller kiosk, der handlede med nye batterier.

(Foto: Audio-Technica)

 

 

 

Indendørs sidder en jævnstrøms-motor med bæltedrev, der kan rotere med 33 1/3 og 45 omdrejninger i minuttet.

Pickup’en, der skal grave lyden frem fra pladerillerne, er en Audio-Technica ATN3600L. Den er ikke til det helt dybsindige Hi-Fi, men det er Sound Burgeren nok heller ikke.

Tværtimod er den et stykke livsstil for dem, der holder af retro og gerne vil vise det frem. Desuden er vinylplader jo trendy hos både unge og gamle nu om dage.

Audio-Technica Sound Burger er kommet til salg fra i går til priser fra 229 euro eller ca. 1.700  kroner….

(Foto: Audio-Technica)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmearbejdere spilder mindre tid