USA vil igen forbyde TikTok

Robot kæledyr får comeback

(Foto: OPPO India)

For nogle år siden vakte Sony mega opsigt med sine søde Aibo, der var det første vellykkede forsøg på at lave en robot, der kunne fungere som kæledyr.

Aibo var udformet som en beagle og kunne gennem flere generationer bruges til at ganske mange ting.

Den kunstige vovse kunne f.eks. genkende sine brugere via et indbygget kamera. Den kunne reagere på lyde, lys og berøring, men som vagthund i hjemmet var den ikke god nok

Sony sælger fortsat Aibo på det japanske marked. Til gengæld er der blevet meget stille omkring kæledyrs robotter i Europa.

 

I stedet har vi fået masser af robotter til plæneklipning, støvsugning elle polering af gulve. De er effektive, men mangler personlighed.

Den vil kinesiske OPPO nu indføre med sin nye QRIC robot, der skal fungere som ”levende” legetøj til børn og barnlige voksne.

QRIC har verdens-premiere i Kina i dag, og den nye kæledyrs-robot skal ligesom Aibo kunne inter-agere med sin bruger via lyd, billeder og berøring.

Desuden skal QRIC kunne nogle sjove tricks som f.eks. at stille sig på bagbenene. Indbygget kunstig intelligens (AI) skal gøre det muligt at robotten også kan lære sig nye ting.

(Foto: OPPO India)

OPPO er mest kendt som en af Kinas største smartphone fabrikanter. Mærket er ikke kendt i Danmark, men det er til gengæld OPPO’s datterselskab OnePlus.

Sin store knowhow i mobiler overfører OPPO naturligvis til den lille robot-vovse. Billeder fra dens video-kamera overføres i ”real-time” til brugerens smartphone. Med andre ord ser ejeren det samme som QRIC.

I en første video demonstrerer OPPO en række smarte og praktiske funktioner, som man kan bruge QRIC til:

Vovsen kan f.eks. bruges som alarm mod indbrudstyve. Den kan tage imod pakker fra postvæsenet, når det ringer på døren.

Tidligere i år præsenterede OPPO’s konkurrent Xiaomi sin Cyberdog robot-hund. (Foto: Xiaomi)

Tilsvarende kan QRIC hjælpe børn med at lave video-opkald til forældre eller venner. Selvfølgelig kan man også sende robotten ud i køkkenet for at hente kølige forfriskninger.

Interessant er, at QRIC allerede er den anden kæledyrs-robot, der er lanceret hos en anden Kinas mobil-giganter. Tidligere i år præsenterede Xiaomi sin CyberDog.

Måske de to er de første spydspidser for en ny trend. Siden Sonys Aibo er teknologien blevet forbedret mange gange, og Xiaomi har bl.a. vist, hvordan deres robot f.eks. kan bruges som førerhund for blinde og svagtseende.

Både Xiaomis og OPPO’s robotter indeholder en masse sensorer og kameraer, der kan reagere på f.eks. forhindringer eller kobles til en GPS, så den kan navigere rundt i geografien.

OPPO har ikke oplyst, hvad QRIC skal koste, men mon ikke det bliver noget i retning af CyberDogs. Den sælger Xiaomi på det kinesiske marked for 9.998 yuan eller ca. 10.700 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USA vil igen forbyde TikTok