Du kan spare med smarte pærer

Honor folder sig ud

(Foto: Honor)

Her på bloggen har jeg flere gange slået på tromme for, at Samsung snart burde få konkurrence til sine Galaxy Z Flip4 og Z Fold4 klaptelefoner.

Ikke fordi de to folde-mobiler er dårlige – slet ikke – men fordi Samsung har markedet mere eller mindre alene. Resultatet er, at især Z Flip4 storsælger i Danmark.

Den bestseller position bliver nok styrket yderligere her i Black-perioden, hvor telefonen er set til priser 2.000 kroner under normalen – til godt 5.600 kroner.

Den eneste rival på det danske marked er Motorolas Razr 2022, der dog stadig sælges til priser mellem 7.700 og 8.200 kroner.

Når man har klappet Honor Magic V op, står man med en skærm, der er på størrelse med en mindre tablet. (Foto: Honor)

Flere andre fabrikanter har vist klaptelefoner – deriblandt Xiaomi og OnePlus’ søster-brands Vivo og OPPO. Ingen af dem markedsføres i Danmark.

Huawei har markedets formentlig billigste foldemobil. Den må imidlertid ikke sælges med 5G på grund af USA’s sortlistning af Huawei. Så den ser vi næppe på vores kanter.

Det kunne til gengæld være tilfældet med Honor telefoner, som i de seneste par år har vokset sig til at være et af de tre største mobil-mærker i Kina.

Honor var i sin tid en afdeling under Huawei, men blev solgt fra da Huawei rendte ind i sin store krise for et par år siden med forbud mod at sælge 5G mobilnet i bl.a. Skandinavien og udelukkelse fra at benytte populære apps som Facebook, MitID, YouTube, Spotify og Google services a la Maps og Gmail.

Honor Magic V er tyndere end sine direkte konkurrenter fra Samsung. (Foto: Honor)

Honor fungerer nu som et selvstændigt selskab med ejere, der ikke har med Huawei at gøre. Følgelig kan Honors telefoner sælges med alt det nyeste teknologi ombord inklusive 5G og Googles originale Android 12.

Den frihed har Honor udnyttet dygtigt til at markedsføre sig globalt. Det gælder også i de store europæiske lande, mens vi – desværre – ikke har set Honor i danske butikker endnu.

Man kan håbe på, at det ændrer sig snart. For eksempel med Honors helt nye Magic V klap-telefon som spydspids.

Magic V kunne ligne et godt tilbud, hvis den kan sælges til samme pris som i Kina. Her koster nyheden fra omregnet 8.000 kroner til 11.600 kroner for den dyreste udgave med 16 GB RAM, 512 GB lager og Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 motor.

Honors nye klaptelefon kommer med tre kameraer. Hoved-objektivet er på 54 megapixel, super vidvinklen på 50 og telezoomen på 8 MP. (Foto: Honor)

Til forskel fra de andre klapmobiler på markedet virker den nye Honor Magic V usædvanlig slank. Den måler kun 6,1 mm i tykkelse, når den er foldet ud. Vægten er samtidig kun 261 gram.

Det slanke design har Honor opnået ved at udvikle et helt nyt hængsel til at klappe skærmen op og i med.

Hængslet har færre enkelt-dele end hos rivalerne og kan derfor bygges både lettere og mere solidt, samtidig med at det fylder mindre rent fysisk.

Plads-besparelsen har Honor udnyttet til at indbygge et batteri på hele 5.000 mAh. Normalt på traditionelt designede smartphones, men bestemt ikke på klapmobiler. Batteriet ledsages af en opladerblok, der kan levere rimeligt hurtige 66 watt via kabel.

Hovedskærmen er en fleksibel OLED type på hele 7,9 tommer i 2K kvalitet. Den kan vise 2.272 gange 1.984 punkter med en billed-opdatering på 90 Hz.

(Foto: Honor)

Modsat Samsungs Z Flip 4 foldes den nye Honor mobil op og i på langs – ligesom en bog. Det giver plads til et stort display på ydersiden.

Det måler 6,45 tommer og opdaterer billeder hurtigt med 120 Hz. Fint til spil. Opløsningen er Full HD+ med 2.569 gange 1.080 punkter.

I praksis betyder det, at man kan bruge Honor Magic V som en konventionel smartphone det meste af tiden.

Er der brug for at vise mere på skærmen, klapper man op og får et display areal, der svarer til en lille tablet på syv tommer.

Til sidst skal vel nævnes, at Honor Magic V kommer med fire kameraer. På ryggen sidder et 54 megapixel hoved-objektiv, en 50 MP super-vidvinkel og en telezoom på 8 MP. Selfie-skyderen på fronten har en billedsensor på 16 MP….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du kan spare med smarte pærer