Hvor godt kender I danskerne?

Samsung har ny ”flip mobil”

Bortset fra mindre detaljer ligner de fleste smartphones hinanden. Der er forskelle i skærm-størrelser og kvalitet, de indre værdier som processor og lager, i materiale valget til coveret, i højttalere og antal features – men ellers er de svære at adskille fra hinanden, når man tager producentens logo bort.

Engang i fordums tid – og det vil sige, før Apples iPhone ankom for 10 år siden – kunne man vælge mellem mange meget forskellige mobiltelefoner.

En af de meget populære typer dengang var klap-telefonerne, flip-telefonerne, ”clams shells” – kært barn har mange navne.

Hvis man kommer meget i Kina, Sydkorea, Japan og omegn vil man opdage, at de handy klap-telefoner lever i bedste velgående. Faktisk kan man vælge mellem en hel flok af dem. Også fra verdenskendte mobilmærker.

Samsung har flere gange truet med, at firmaet ville lancere små klap-smartphones internationalt inklusive Europa, men planerne blev smadret af sidste efterårs skandale med de brændende Galaxy Note 7 telefoner.

Siden har Samsung holdt sig til det sikre og ikke taget chancer med mere ”vilde” mobil-kreationer. I hvert fald indtil nu Ifølge sydkoreanske dagblade kunne det nemlig se ud, som om Samsung har fået selvtillid igen efter den store succes med Galaxy S8 – og derfor pønser på at lancere den nye Galaxy Folder 2 telefon på det globale marked.

Galaxy Folder 2 er netop kommet til salg på Samsungs hjemmebane i Korea, hvor den sælges for 297.000 won. Det svarer til ca. 1.850 kroner.

Til den pris skal man ikke forvente top-ydelser, men det er nok heller ikke meningen. Den nye klaptelefon henvender sig snarere til de (mange) mennesker, der ikke bryder sig om at bære rundt på en smartphone med en stor skærm. Eller ikke har plads til sådan en klods i deres lommer eller håndtasker.

 

Galaxy Folder 2 er udstyret med mellemklasse processoren Snapdragon 425 med 2 GB RAM, 32 GB lager og Android 7.0 styresystem.

Touch skærmen er på kun 3,8 tommer – altså endnu mindre end Apples iPhone SE. Det kunne de fleste snildt klare sig med for fem år siden, men i dag skal smartphone displays være mindst 5,5” eller nærmere 6” – for at tilfredsstille mobilfolket, der ser video eller spiller meget på deres yndlings-dims.

Galaxy Folder 2 har rigtige taster, man kan føle, når man rører dem. Men i det gamle T9 mobiltelefon layout, hvor hver tast gemmer på flere bogstaver, tal og tegn. Det skal man nok vænne sig til igen, hvis man er vant til virtuelle tastaturer på smartphone skærmen.

En betjeningsfordel i forhold til sine større rivaler er også, at Androids  navigations-taster har rigtige fysiske knapper under skærmen.

Galaxy Folder 2 er i øvrigt Samsungs anden linie af klaptelefoner. En ”W” serie sælges i Kina, og den har ganske praktisk en ekstra lille skærm på ydersiden. Når mobilen er klappet sammen, viser den skærm f.eks. klokkeslæt, alarmer og notationer om f.eks. opkald og sms.

I Sydkorea kan den nye Samsung telefon købes i sort og Burgundy Red. Sidstnævnte mørkerøde kulør ser faktisk ret flot ud på en smartphone….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor godt kender I danskerne?