Telia når fiber til en mio. boliger

Foldbar rival til Samsung

(Foto: Honor)

Samsung er måske ikke længere totalt dominerende på markedet for foldbare smartphones.

Natten til i dag har det tidligere Huawei datterselskab Honor nemlig officielt lanceret sin nye Magic V telefon, der stiller sig op ved siden af Motorola, OPPO, Huawei og Xiaomi.

Ud over Samsung bliver kun Motorolas Razr markedsført i Nordeuropa. Spørgsmålet er nu, om Honor vil tage kampen op på den internationale scene.

I første omgang skal den spændende nye Magic V kun sælges på Honors hjemmebane i Kina, hvor den dukker op i butikkerne den 18. januar til priser fra 9.999 yuan. – hvilket er mange penge ovre i det store land i Asien. Direkte oversat til danske kroner svarer det til knap 11.000.

(Foto: Honor)

Honors nye topmodel kommer i et elegant design og dyre materialer. Coveret er således lavet af en titanium legering, zirconium metal og karbon-fiber – ikke aluminium, glas eller plastik, som de fleste smartphones i dag.

Honor Magic V disker op med to store skærme, hvor de indre i fleksibel OLED er på 7,9 tommer i udfoldet tilstand. Det viser billeder i 10,3:9 format og 2.272 gange 1.984 punkter. Opdaterings-hastigheden er 90 Hz.

Magic V har også et ydre display, der kan bruges, når mobilen er klappet sammen. Det er på 6,45 tommer og er dermed større end på Samsungs Galaxy Z Fold 3.

Denne skærm viser Full HD+ med 2.560 gange 1.080 punkter. Da den med 120 Hz er hurtigere end det store indre klap-display, er det her, man vil køre sine computerspil.

Honor praler med, at Magic V er den første folde-mobil, der har fået IMAX Enhanced godkendelse, så man kan vise de nyeste biograffilm i det rette bredformat.

Bagsiden på Magic 5 præges af tre kameraer på hver 59 megapixel. (Foto: Honor)

Begge displays klarer desuden HDR10+ til farverige billeder og hele 100 procent af den officielle DCI-P3 skala af kulører. Med andre ord skal skærmenes kvalitet være i topklasse.

Honor Magic C kommer med hele fem kameraer: På ryggen sidder først og fremmest tre, der alle er på 50 megapixel. De består af en vidvinkel, en ultra-vidvinkel og en tele, som Honor kalder for et ”spectrum enhanced camera.”

Kameraerne har elektronisk billed-stabilisering til video, der kan optages i 4K kvalitet – 3.840 gange 2.160 punkter. Telelinsen kan zoome 10 gange digitalt.

Mere usædvanligt er to selfie kameraer på hver 42 megapixel. Det ene sidder sammen med det ydre display og kan arbejde sammen med de tre hovedkameraer. Det andet er placeret på indersiden og kan optage 4K video.

Hele herligheden kører med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 1 processor med 5G. Også på dette punkt er Honor Magic V bedre udstyret end alle sine folde-rivaler.

Det samme gælder de hængsler, der holder telefonens to halvdele sammen. Hos konkurrenterne har de typisk været klapmobilernes svage punkt eller Archilles-hæl.

Honor fortæller, at man har foldet Magic V op og i mindst 200.000 gange, hvilket man også giver som garanti til sine købere. Det er flere klap-sammener, end de fleste vil udføre i hele telefonens normale livstid.

12 GB RAM og op til 512 GB lager er standard. Det samme er et internt kølesystem med graphene materialer og styring ved hjælp af kunstig intelligens.

Endelig kommer Magic V med det seneste nye Wi-Fi 6E og Bluetooth 5E samt en speciel sikkerheds-chip, hvis egenskaber Honor er ret tavs omkring.

Batteriet er på 4.750 mAh og kan lades hurtigt op med 66 watt via kabel. Når telefonen er klappet sammen, er den 14,3 mm tyk….

(Foto: Honor)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telia når fiber til en mio. boliger