Telenor venter streaming rekord

Playstation i din nye elbil

(Foto: Honda)

Tesla har altid haft som mål at bygge mere end blot elbiler. I stedet skal bilerne tilbyde en komplet oplevelse med musik, video og anden underholdning ombord.

Det hele er koncentreret omkring Teslas Car System, der ser ud til at blive udvidet med Apple Music som det næste.

Hos Honda har man åbenbart endnu højere ambitioner. Honda vil nemlig udnytte sin alliance med Sony til at indbygge en komplet PlayStation 5 spillekonsol i sine fremtidige elbiler.

I september sidste år offentliggjorde Honda og Sony, at de ville bygge elbiler sammen. De skulle bygges af den nye fælles Sony Honda Mobility fabrik, der skal markedsføre bilerne både som Sony og Honda, men med forskellige modeller.

Her er Hondas kommende Prologue elbil. Den skal vise vejen i design for den første fælles elbil fra Honda og Sony. (Foto: Honda)

Nu har chefen for det nye joint-venture – Izumi Kawanish – afsløret flere detaljer i et interview med ”Financial Times”.

Målet er således at bygge en elbil omkring musik, film og computerspil. En multimedia elbil vil være det bedste angreb mod Tesla mener han.

“Sony har indhold, online tjenester og underholdnings-teknologier, som foll elsker. Det er vores opgave at videre-udvikle disse fordele, så de bliver en integreret del af en moderne personbil,” forklarer Kawanish.

Uden at sige det direkte mener den tidligere Honda-chef, at man vil indbygge den komplette Sony PlayStation 5 hardware og software i en personbil.

Sony Honda Mobility skal lancere sin første elbil på det amerikanske marked i 2025. Muligvis tidligere, fordi konkurrencen fra kinesiske elbil-fabrikanter skærpes måned for måned.

Det lyder ret vildt, at en komplet Sony PlayStation 5 skal integreres i en personbil. (Foto: PlayStatiion)

Honda skal stå få elbilens design og tekniske platform. De første billeder, som er lækket, viser både limousine og SUV modeller.

Forleden præsenterede Honda sin nye Prologue SUV med elmotor, som skal dukke op på markedet i slutningen af 2023 eller i begyndelsen af 2024. Den skal give et fingerpeg om, hvordan det ydre design af den senere Sony Honda bliver.

Indendørs disker Honda Prologue op med to store displays på hver over 11 tommer. Det ene sidder foran føreren, mens det andet er placeret over midter-konsollen.

Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvor relevant det er at have en spillecomputer i en personbil. Chaufføren må jo ikke bruge den, så længe bilen kører.

På den anden side kan en PlayStation 5 være med til at accelerere indførelsen af autonome biler. Kører bilen selv, kan føreren jo godt gribe en spilcontroller….

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor venter streaming rekord