Endnu bedre lyd til gameren

Ny Mini er i spil

 

(Foto: Mini)

Det måtte vel komme – at moderne elbiler forlover sig med gamere og computerspil.

Tesla har for længst vist vejen ved at tilbyde, at den store centrale skærm i bilens instrument-bræt kan bruges til at spille spil på. Naturligvis kun, når Tesla bilen står parkeret – ikke mens den kører på vejen.

Nu går BMW og datterselskabet Mini et skridt videre: Ved åbnings-ceremonien på den store Gamescom messe i Köln i aftes præsenterede Mini en særlig Pokemon udgave af sin seneste nye Aceman elbil.

Samarbejdet fokuserer på Pokemon figuren Pikachu. Meget oplagt, fordi den nye Mini Aceman er elektrisk drevet, og Pikachu er den mest populære elektriske figur i Pokemon. Måske lige i konkurrence med Voltorb.

(Foto: Mini)

 

”Spillelyst og legesyge ligger i blodet hos Mini. Vi vil forlove os med gaming og være det foretrukne transportmiddel for folk, der elsker computerspil,” meldte Mini ud ved premieren i aftes.

Mini x Pokemon er selvfølgelig en prototype eller et koncept på nuværende, men den meget underholdende elbil kan sagtens være et fingerpeg om, hvad vi vil se i fremtidige personbiler på strøm.

De er i forvejen kørende computere på fire hjul med store displays, der afløser de traditionelle instrumenter i analog form. Så, hvorfor ikke udnytte det til, hvad moderne pc’er og mobiltelefoner bruges rigtigt meget til – gaming og spil.

Når man har tændt sin Mini Aceman og sat den i en særlig Pokemon-mode, vil Pikachu optræde overalt i instrument-brættet. Mest selvfølgelig på det store OLED display i midten.

 

Mini Aceman er samtidig udstyret med både displays på bagsædet, hvor børnene kan fornøje sig med at spille games. Det er der ikke så meget nyt i.

Det er der til gengæld i en ekstern projektor, som kan køres frem elektrisk ved hjælp af et tryk på en knap i kabinen.

Projektoren kan bruges til at sende billeder af Mini Aceman passagerernes spil-præstationer op på en stor skærm udendørs eller i garagen. Man skal bare have en mur eller et lærred at smide skærm-billederne op på.

Mini har en egen stand på Gamescom, hvor Mini Aceman x Pokemon bliver det helt store trækplaster frem til søndag, hvor udstillingen lukker igen.

Selve Mini Concept Aceman blev præsenteret for en måned siden. Den skal vise fremtiden for den populære Mini familie uden at tabe den åbenlyse retro-effekt fra de glade 1960’ere, hvor de første Morris Minier og Austin Partnere trillede ud af fabrikkerne i England.

Når der ikke lige skal spilles Pokemon, forestiller Mini sig, at den store runde og centrale OLED skærm kan bruges til f.eks. interaktive by-guider. (Foto: Mini)

BMW oplyser, at den fuldt-elektriske Mini Aceman kan ventes til salg fra 2024. Her skal den størrelses-mæssigt placere sig mellem Hatch og under Countryman modellerne.

Selvfølgelig er Mini Aceman allerede lettere legesyg uden Pokemon. F.eks. viste Mini sin lille fremtidsbil med videoer på den store runde Android-styrede OLED-skærm i midten af instrument-brættet – og med sæder betrukket med det engelske Union Jack flag.

Mere tekniske specifikationer er Mini helt tavs om på nuværende tidspunkt. Derfor må vi nok vente et år, før vi får tjek på Mini Acemans elmotorer og rækkevidde på en batteri-opladning.

Mini vil i det hele taget være meget mere grøn i fremtiden. Alle Minier skal være elektriske senest i 2030. Desuden dropper bilmærket miljø-belastende detaljer som f.eks. ægte læder og krom. I stedet vil Mini bruge genbrugs-materialer….

(Foto: Mini)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu bedre lyd til gameren