NFT erobrer Instagram

Audi får Virtual Reality i bilen

(Foto: Audi)

Ofte er det meget kedelige at sidde på bagsædet af en personbil end foran, hvor man trods alt kan kigge ud på trafikken og har en meget bedre udsigt af den store forrude end de små sideruder i dørene.

For et par år siden præsenterede Audi en idé til at forsyne sine bagsæde passagerer med Virtual Reality (VR) briller, der kunne forvandle en trist køretur til en spændende virtuel oplevelse.

Nu er Audi åbenbart klar til at lancere sit Holoride koncept i praksis. Fra juni vil Audi tilbyde Virtual Reality til udvalgte modeller i A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron og e-tron GT.

(Foto: Audi)

Fra begyndelsen vil det dog kun ske på hjemmebanen i Tyskland. Derefter følger USA og England og senere også andre markeder. Formentlig inklusive Danmark.

Holoride er udviklet af ingeniører hos Audi Electronics Venture GmbH. Det benytter data fra Audi bilens bevægelser og geografiske placering, der så forvandles til en rullende og virtuel temapark.

Passagererne på bagsiden kan via VR-brillerne med integrerede displays f.eks. ”lege”, at de kører om kap på en racerbane.

Deltagere på SXSW konferencen i Austin i Texas kan i øjeblikket prøvekøre Audi biler med indbygget Vittual Reality. (Foto: Audi)

De kan også få en guided online rundtur i de byer eller landskaber, som Audi bilen netop passerer igennem. Komplet med video, lyd og placering af sig selv midt i handlingen.

Eller de kan bruge Virtual Reality – til at kaste sig ud i alle mulige andre spil. Et af dem kunne være at forvandle Audi’en til et futuristisk rumskib, der bevæger sig på fremtidens motorveje mellem planeterne.

Holoride brillerne – undskyld headsættet – er mindre end mange andre VR-masker på markedet. De fungerer trådløst via Bluetooth med en computer, der indbygges i bilen.

Tilsyneladende skal Audi bilister betale ekstra for VR-brillerne. De fremstilles af taiwanesiske HTC, som nogle måske husker som et af de store navne i Android mobiltelefoner for 10 år siden.

(Foto: Audi)

Brillerne indeholder to LCD-displays på hver 2,1 tommer og 1.600 gange 1.200 punkters opløsning pr. øje. De har 75 Hz opdatering og kan vise et billede på op til 100 grader.

Holoride brillerne kommer også med indbyggede 3D kameraer, to mikrofoner, små surround højttalere og en lille blæser, der sørger for kølende luft til bærerens ansigt.

Som nævnt er Holoride skræddersyet til bagsæde-passagerer, men Audi ser skam også en fremtid, hvor forsæde-folkene kan bruge dem, når bilen kører autonomt af sig selv.

Via Holoride kan bilister og medpassagerer f.eks. arbejde undervejs, læse online nyheder, se film eller spille pil….

 

(Foto: Audi)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NFT erobrer Instagram