Rejser rykker

playstation på fødderne

(Foto: Sneakerfiles)

I 2018 vakte Nike opsigt ved at gå i samarbejde med Sony og den amerikanske basketball stjerne Paul George.

Resultatet var et sæt sneakers med indbygget lys og lyd, der kunne linkes trådløst til Sonys populære PlayStation spillekonsol.

I maj vil Nike gentage succes’en. Denne gang med sneakers i to farver, der matcher Sonys seneste nye PlayStation 5.

De nye sko hedder Nike PG5 x PS5 og skal begge koste 110 dollars, skriver specialisterne fra Sneakerfiles.com. Det er ca.   kroner.

Den ene variant er blå i toppen for at minde om PS5’s blå menuer på skærmen. De andre er helt hvide, for den farve kan man også købe Sonys spillekonsol.

Dertil kommer PlayStation logoer på hæle, top og på indersålen. Ingen – inklusive en selv – skal være i tvivl om, at man er en stor PS5 fan.

Tidligere sneakers fra Sony / Nike samarbejdet blev kun fremstillet i små serier og var derfor hurtigt udsolgt.

7,8 millioner mennesker har købt Sonys PlayStation 5, siden den kom på markedet i november. (Foto: Sony)

Det samme kan man frygte med den nye generation. Derfor skal man nok være klar på aftrækkeren, når Nike sætter dem til salg på sin hjemmeside. Ud i danske butikker kommer de næppe.

Sony behøver i øvrigt slet ikke at få reklame for PlayStation 5. Den sælger som varmt brød og har i perioder været helt udsolgt.

Siden november, hvor PlayStation 5 havde officiel premiere, har spilleglade folk verden over købt 7,8 millioner eksemplarer af den avancerede konsol. Det er over en million om måneden.

Hvis Sony havde kunnet producere PS5’ere nok, ville tallet nok have været meget højere. Til sammenligning har forgængeren PS4 solgt i 110 millioner eksemplarer i de otte år, den har været på markedet.

Sonys ærkerivaler kommer ikke i nærheden af PlayStations succes: Microsoft har solgt godt 40 millioner af sin Xbox One, mens Nintendos Switch er røget over disken knap 80 millioner gange gennem årene.

Næsten samtidig med PlayStation 5 præsenterede Microsoft sine nye Xbox Series X og Series S konsoller.

De seneste nye salgstal for dem siger 3,5 millioner. Det var ved nytår, så meget kan være sket i mellemtiden, Både Sony og Microsoft har jo haft stor glæde af Corona pandemien, der holder folk hjemme foran skærmen….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejser rykker