B&O går i læder

Lav musik med bevægelser

(Foto: Sony)

I dag kan hånd-bevægelser i luften – wipes – bruges til at styre mange forskellige gadges. Nok mestendels mobiltelefoner, men også smarte skærme eller for den sags skyld keyboards til musikere.

Sony vil nu gøre teknologien meget bredere anvendelig. Nemlig til alle digitale musik instrumenter eller til disc-jockey’en ved mixerpulten.

Ideen med Sonys nye Motion Sonic er, at musikere og studiefolk kan hente f.eks. lyd-effekter eller ændringer i rytme og pitches ved blot at bevæge en hånd eller en finger. Vel at mærke, mens de spiller på instrument eller mixer.

Det sker ved hjælp af en sensor, der placeres i hånden eller på underarmen. Dens 6-aksede teknologi sender information om brugerens bevægelser over Bluetooth til en app på mobiltelefonen.

(Foto: Sony)

 

 

App’en fjernstyrer så alle effekter som vibrato, pitch, forvrængning, delay, rumklang eller modulation via et kabel til instrumentet og derfra videre forstærker og højttaler.

I praksis kunne en guitarist f.eks. ændre frekvensen for et low-pass filter, mens har kører løs på sine akkorder.

Han eller hun kunne også aktivere delays ved at løfte sin ene hånd ud mod publikum under en koncert.

Tilsvarende kan en DJ’s håndbevægelse lægge en helt ny dimension til et beat-drevet show. Mange flere eksempler vises i de to videoer, der ledsager denne artikel.

Den første version af Motion Sonic fungerer kun med en iPhone eller iPad. En adapter til Lightning eller USB-C kabel kan også være nødvendig.

Android virker ikke i første omgang. Lidt underligt, for det betyder, at man ikke kan bruge Sonys egne Xperia telefoner til formålet.

Sony lover, at Motion Sonic adapteren kan køre i op til seks timer på en batteri-opladning. Hvis man vil have et LED lysshow til at ledsage sine håndbevægelser, falder spilletiden til 2,5 timer.

Som man oftere og oftere ser det fra store elektronik fabrikanter har Sony sendt sin Motion Sonic opfindelse til Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo. Ikke fordi Sony mangler penge til udviklingen, men for at tjekke interessen for sådan et produkt.

Interessenter kan forudbestille et eksemplar til sig selv for mellem 23.900 og 27.200 japanske yen. Det svarer til ca. 1.325 og 1.500 kroner…..

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O går i læder