Hvilke tech-giganter har flest folk?

Philips viser to-i-én skærm

(Foto: Philips)

Vi lever i en verden fyldt med skærme. Fra de små, vi har på smartphones og smartwatches, over computernes displays på skrivebordet til tv-apparatet i dagligstuen.

Hvis det står til skærm-fabrikanterne, vil vi få mange flere at kigge på i fremtiden. Især touch displays vil sidde på alle mulige apparater i fremtidens verden. Se blot på moderne biler.

Selv i de briller, mange af os bærer foran øjnene, kommer der små skærme. De er til Augmented og Virtual Reality, der skal vise fremtidens internet i skikkelse af Metaverse.

Trods de mange skærme er det ikke lykkedes at udvikle den optimale endnu. Et display, der viser billeder, video og tekster lige godt. Som ikke udsender stråler, der skader vores øjne eller trætter vores hjerner.

(Foto: Philips)

Philips forsøger nu at kombinere to verdener i samme skærm. Den traditionelle LCD variant til at kigge billeder, grafik og videoer – og ved siden af en sort/hvid e-ink udgave, som er meget bedre at læse tekster på.

De to teknologier kan ikke fusioneres, men de kan sættes sammen. Det er præcist, hvad Philips gør med sin nye 24B1D5600 skærm.

Den har først og fremmest en LCD-baseret monitor på 23,3 tommer til at vise de farverige ting. Det sker i en nydelig opløsning på 2.560 gange 1.440 punkter, der er bedre end det sædvanlige Full HD.

Det usædvanlige ligger i den 13,3 tommers e-ink Carta skærm, som Philips har hægtet på højre side af LCD-displayet.

(Foto: Philips)

Det har en beskeden HD-opløsning, men den betyder mindre, når ekstra-skærmen kun skal vise bogstaver, tal og tegn. De står til gengæld knivskarpt og med stærk kontrast, så man kan læse teksten selv i direkte solskin.

Philips vandt en international iF Design pris for sit skærm-koncept i 2021, men det er først nu, at den øjenvenlige nyhed er klar til storproduktion og lancering i større stil.

E-ink skærme har eksisteret i mange år, men har haft en beskeden udbredelse. De kan nemlig ikke bruges til farvebilleder, video og spil. Desuden er de først for nylig kommet til i udgaver, der kan vise flere kulører end sort/hvid.

Ideen med Philips’ nye to-i-én skærm, at man sender længere tekster som f.eks. rapporter, breve eller ebøger over på e-ink delen til højre. Hurtigt skiftende indhold som videoer, websider, grafik, spil osv vises på hovedskærmen i farver.

(Foto: Philips)

E-ink displayet kan tilmed vinkles op til 45 grader i forhold til hovedskærm og bruger, hvilket er godt for ergonomien. Ikke mindst, når man tænker på, hvor langt til højre det sort/hvide display sidder i forhold til brugerens synsfelt.

Lidt mindre praktisk er det, at farve- og sort/hvid-skærmen har separate kabler til både signal og strøm, så Philips skærmen vil være omgivet af mange ledninger.

På den anden side bruger e-ink displays meget lidt strøm i sammenligning med en farveskærm. De kan køre i dage og uger uden at skulle lades op.

Desværre fortæller Philips ikke, hvad den spændende 24B1D5600 skærm skal koste og, hvornår den lander i danske butikker….

(Foto: Philips)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke tech-giganter har flest folk?