Gates og Samsung på potten

Kvinder dyster i Counter-Strike

(Foto: Astralis)

Hvorfor skal de berømte og professionelle esports-hold kun bestå af mandlige spillere, når der findes næsten lige så mange piger og kvinder, som udfolder sig som dygtige gamere?

Ud fra den betragtning melder den danske Astralis organisation i dag, at man har har oprettet et kvindeligt team i spillet Counter-Strike, hvor danskerne allerede ligger helt i top med mandlige spillere foran skærm, tastatur og mus.

Det nye Astralis hold træder ind i den største internationale liga for kvinder – ESL Impact – hvor det skal i kamp allerede i morgen torsdag.

Danmark har fået et professionelt kvindehold, der skal dyste på højeste plan i det populære computerspil Counter-Strike. (Foto: Ella Don / Unsplash)

Astralis har gode erfaringer med dygtige kvindelige gamere i fodbold-spillet FIFA. Her er brasilianske Stephanie ”Teca” en topstjerne i sit hjemland. Hun er en vigtig brik i at få kvinder i esport udbredt i det fodbold-tossede Latinamerika.

Astralis håber at kunne spejle denne udvikling i mange andre lande inklusive Danmark selv med lanceringen af sit nye Counter-Strike hold. I det spil er Astralis i forvejen et meget stort navn både herhjemme og i udlandet.

Det nye danske esport-hold består af dansk/norske Auro Lyngdal som kaptajn, ungarske Kaszandra ”Kezziwow” Hejja, franske ”RacheLL” Kujawa, tysk-tyrkiske Selin “spike” Alak og bulgarske Yoana ”Joanana” Vlaykova. Holdets træner er Rafael ”FeldmaN” Rodriquez, der kommer fra Spanien….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gates og Samsung på potten