Bedre gaming på Android

100 mio. til områder med sløvt internet

(Foto: Anne Verschraagen / Pixabay)

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har netop afsat 100 millioner fra den såkaldte Bredbåndspulje, som skal gå til lokale projekter med hurtigt internet til de områder af Danmark, hvor web-forbindelsen stadig er langsom og nærmest ubrugelig.

Som noget nyt kan enkelte adresser også mulighed for at søge om penge til et hurtigt  bredbånd. Tidligere skulle man være slået flere sammen eller måske en hel landsby for at få adgang til det statslige tilskud.

Den jyske energi- og telekoncern Norlys er hurtigt i afsættet og tilbyder nu borgere med langsom internet-forbindelse at Hjælpe med at skrive ansøgningen til Energiministeriet.

”Vi har mange års erfaring med at hjælpe lokale grupper med at søge midler fra Bredbåndspuljen. Det kan godt være en halvstor opgave administrativt, når der skal udarbejdes budget, erklæringer og kontrakter,” forklarer Jens Sørensen. Han er seniorkonsulent i Norlys Fibernet.

I 2021 fik Jørgen Kiel sammen med 40 andre husstande i Handbjerg ved Holstebro støtte fra Bredbåndspuljen med hjælp fra Norlys. Fra i år kan også enkelte husstande søge om penge til hurtigt internet. (Foto: Norlys)

Det koster ikke noget at få rådgivningen hos Norlys, og det er heller ikke et krav, at man efterfølgende vælger Norlys som leverandør af fibernettet. Men selvfølgelig håber Norlys altid på en ny kunde.

Hos Landdistrikternes Fællesråd kender man alt til problemerne med dårlig internet-dækning og de konsekvenser, den kan give:

”Lynhurtigt bredbånd er den livsnerve, som er med til at binde landet sammen. I takt med stigende udbredelse af hjemme-arbejde og -undervisning plus de mange digitale sundheds-løsninger stiller øgede krav til den digitale infrastruktur,” forklarer Steffen Damsgaard. Han er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Han peger også på, at områder med dårlig internet-dækning har svært ved at tiltrække nye indbyggere og virksomheder:

Norlys’ fibernet er åbent, så brugerne selv kan vælge internet-produkter og tv-indhold blandt en stribe forskellige indholds-leverandører….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre gaming på Android