Netflix vil ind i podcasts

Norlys lægger fiber til 200.000 flere

(Foto: Norlys)

Mens TDC’s ejere gør telekoncernen klar til at blive delt helt op, og den ene halvdel – Nuuday med bl.a. YouSee – skal sælges fra for milliarder – er der ved at vokse en meget seriøs konkurrent op i Silkeborg.

Det er energi- og tele-virksomheden Norlys, der nu vil udvide kampen om fiberkunderne i en række bynære områder i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Målet er at erobre knap 200.000 nye adresser og kunder inden 2023.

Norlys har hidtil udelukkende satset på kunder blandt sine egne andelshavere. Dem har Norlys 735.000 af via sin fusion af Eniig i primært Midtjylland og SE i det sydjyske.

Af dem har Norlys 85 procent som kunder med i alt 1,5 millioner kundekonti. Det gør Norlys til TDC koncernens største konkurrent.

Norlys har som ejer af Danmarks største fibernet sat et mål i 2021 om at levere fiber til 50.000 nye andelshaver-adresser.

Mange flere danskere får nu adgang til hurtigt internet via fiberkabler fra Norlys. (Foto: Norlys)

Når Norlys i år etablerer fiber på nye markeder, vil det samlede antal fibe-radresser lande på 70.000 i 2021, hvilket er ny rekord for Norlys.

Målet er at levere fiber til over 100.000 adresser om året i de kommende år. Dermed vil Norlys’ fibernet komme til at dække betydeligt mere end de 40 procent af Danmark, so det nuværende gør.

Ifølge Norlys vil de 200.000 nye adresser få tilbudt både hurtigere bredbånd og et større udvalg af leverandører at købe sine services fra. Med andre ord øges konkurrencen på det danske internet og marked for online tv.

Første trin af den nye fiber-udrulning er allerede gået i gang i flere områder af Sjælland, hvor 20.000 nye adresser vil få tilbudt Norlys.

Ud over landets største fibernet ejer Norlys bl.a. indholds-selskaber som Stofa, Boxer, Stofa Fiber og forsynings-selskabet N1….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix vil ind i podcasts