Bedre lyd til spillene

Smart måde at måle højden på

(Foto: Magpie Tech)

De fleste af os har nok som børn oplevet hjemme i boligen, at der er blevet sat blyant-streger på dørkarmen eller væggen for at markere, hvor høj man nu er blevet i de senere måneder.

I disse digitale sider kan man selvfølgelig ikke bruge noget så analogt og gammeldags. I stedet kan man bruge en meget mere præcis metode, der samtidig samler op på væksten og viser barnets udvikling på forældrenes skærm på mobil, tablet eller laptop.

Metoden er denne smarte lille Kiko lasermåler, som elektronik-firmaet Magpie Tech har udviklet. Den er hurtig og nem at betjene, og så kan laseren selvfølgelig også bruges på voksne. Måske især ældre, der jo modsat børn har det med at blive mindre år for år.

Når man vil bruge Kiko, indleder man med at sætte lasermåleren på gulvet og trykke på en knap på toppen. Derefter peger man den opad for at måle afstanden til loftet.

(Foto: Magpie Tech)

De to værdier bruger laseren til at bestemme nøjagtigt, hvor mange brøkdele af et sekund der går, fra lysstrålen udsendes og, indtil den reflekteres.

Kommer der en genstand imellem som f.eks. en menneskekrop, kan Kikos elektronik lynhurtigt korrigere afstandene og bestemme på en millimeter, hvor høj den pågældende person er.

I praksis holder man blot Kiko enheden på hovedet af barnet – eller den voksne – når de to indledende målinger er foretaget.

Kiko viser højdemålingen på sit indbyggede LCD-display og/eller sender resultatet via Bluetooth til en medfølgende app, hvor man kan se vokseværket i tal og grafik. For hele familien naturligvis.

(Foto: Magpie Tech)

Kiko er dog mere smart end bare dét: Mikroprocessoren kan automatisk korrigere for rystelser under højdemålingen, eller laseren ikke er placeret helt vandret på hovedet. Af samme grund kan børn selv foretage operationen helt uden problemer.

Kikos opladelige batteri har kræfter nok til omkring 2.000 målinger, hvilket må være alt rigeligt til en familie. Faktisk må det gøre lasermåleren egnet til hele børnehaver, skoleklasser eller læger.

Magpie søger i øjeblikket med stor succes finansiering af Kiko Laserr Height Measurer via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv til en særpris på 99 dollars eller ca. 680 kroner. Den senere butikspris vil være 30 dollars højere….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd til spillene