Her er Smarts nye elbil

Mål feber med mobilen

(Foto: YouTech)

Alle hjem har mindst ét termometer liggende i medicinskabet eller i en skuffe på badeværelset. Feber-perioder og forkølelser kan næppe undgås i selv de mest forsigtige familier.

Mange steder ser jeg stadig det klassiske termometer, som man enten stikker i rumpetten, i øret eller i munden.  De er dejligt analoge og holder derfor i mange år. Batterier skal man ikke tænke på.

Det skal man til gengæld på de nyere typer, der måler personens temperatur trådløst ved at placere termometret ud for panden. Nogle af de dyreste kan sågar sende måleresultatet via Bluetooth til en app på mobiltelefonen.

(Foto: YouTech)

Den nye TempBuddy fra canadiske YouTech gør tingene endnu nemmere. Det er en lille dims, som man sætter i mobilens port og derefter hen foran ansigtet på den person, hvis kropsgrader skal måles.

TempBuddy arbejder helt uden batterier og foretager sin infrarøde måling meget præcist på nogle få sekunder.

Selv små børn vil kunne lide den praktiske dims, hvis man f.eks. samtidig lader et spil eller en sjov tegnefilm køre på telefonens skærm, mens temperatur-målingen foregår.

Med TempBuddy følger en app, der opsamler målingerne i et overskueligt skema. Her kan man have resultater fra hele familien liggende eller målinger over tid fra en syg enkelt-person.

TempBuddy skal være verdens mindste infrarøde krops-termometer. (Foto: YouTech)

Selve TempBuddy dimsen er angiveligt verdens mindste. Så lille, at man nemt kan bære den rundt i sin nøglering eller have dem anbragt ved siden af sygesengen – eller naturligvis fast siddende i sin smartphone.

Nøjagtigheden er plus/minus 0,15 grader Celsius. Termometret fås med stik, så det passer både til iPhone og Android. Den brugervenlige app naturligvis også.

YouTech henter i øjeblikket med succes finansiering af en storproduktion af TempBuddy Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar af det smarte termometer til en særpris af 68 canadiske dollars eller ca. 370 kroner….

TedmpBuddy fylder ikke mere end et lille USB-stick. (Foto: YouTech)

TempBuddy passer både til iPhone og Android mobiler. (Foto: YouTech)

(Foto: YouTech)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Smarts nye elbil