Er herrecykler for farlige?

Amazon Alexa i vækkeuret

For et par år siden var det vildeste til soveværelset vækkeure, der havde indbygget iPhone dok eller kunne hente musikken til at vække med trådløst fra en smartphone.

I dag er den slags stadig avanceret, men skal man være helt med noderne, hedder kodeordet Amazon Alexa – eller til nøds Apple Siri og Google Assistant.

Det nye iHome iAVS16 vækkeur fungerer ligesom en Echo højttaler fra Amazon. Man taler til det, giver kommandoer til f.eks. til vække tidspunkt, og den indbyggede assistent sørger for, at opgaven bliver udført til punkt og prikke. Inklusive den vækketone eller den musik, man har bedt om at vågne op til.

Ganske praktisk er så også, at man kan give sit iHome vækkeur besked om at læse morgens vejrudsigt og trafikmeldinger op. Det gør vækkeuret så med klar og tydeligt røst – på engelsk.

På samme måde kan man f.eks. booke en flybillet, tjekke sin kalender eller tænde kaffemaskine, koble alarmen fra, hæve varmegraderne i boligen osv. Forudsat, at de forskellige enheder er på det trådløse internet og kompatible med Amazons Alexa eller iHomes SmartPlug platforme.

iHomes nye iAVS16 er noget mindre end Amazons intelligente højttalere, men højere end de fleste andre vækkeure. Det skyldes, at iHome har indbygget en solid 10 watt forstærker og fuldtone højttaler. De kan nok spille og råbe rigeligt højt til at vække selv en syvsover eller et Over-C-menneske.

Vækkeuret er forsynet følsomme mikrofoner, som altid er tændt og kan forstå engelske kommandoer som f.eks. ”Alexa Wake” eller ”Alexa Snooze” på selv flere meters afstand. Indbygget er også et pænt stort display, der viser klokken, dato, vække tidspunkt og vejret som symboler.

iHome nyheden rummer desuden FM/AM radio, hvis man hellere vil lytte til den lokale DJ end på musik streamet via Wi-Fi eller Bluetooth fra f.eks. Spotify.

Hvad der er mindre smukt – og for legesygt science fiction agtigt – er, at hele bunden på vækkeuret lyser blåt. Hele natten. iHome hævder, at farven er beroligende og søvndyssende – såkaldt ”mood lighting”. Well well.

Det nye intelligente Alexa vækkeur fra iHome kommer på markedet i oktober til priser fra 150 USD – det er knap 950   kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er herrecykler for farlige?