A3-printere mindre og bedre

Smartphone salget på vej ned

(Foot: Gizchina)

2021 var et rigtig godt år for smartphone industrien. Ikke mindst Apple og Honor har solgt flere telefoner, end branchen havde regnet med.

Helt anderledes ser situationen her i begyndelsen af 2022. Efterspørgslen efter nye mobiler er faldet, og alene i Android-delen af markedet skal fabrikanterne have skruet produktionen ned med 170 millioner enheder. Det svarer til 20 procent, fortæller den kendte analytiker Kuo Ming-Chi.

Apple slipper imidlertid ikke. Ifølge analytikeren skal salget af Apples seneste nye iPhone SE (3) telefon være skuffende, selvom det er mærkets billigste. Produktionen i Kina skal derfor være droslet her i foråret med mellem 10 og 15 millioner styk.

Problemet ligger bl.a. i, at unge ikke længere skifter deres smartphone ud så ofte som før. Mange beholder deres nuværende mobil i op til fire år. Forklaringerne skal være flere:

  • Folk er ikke længere villige til at betale op til 10.000 kroner eller mere hvert år for en ny mobiltelefon. Samtidig stiger udsalgsprisen på en ny mobil med seks til ni procent om året, fortæller Strategy Analytics.
  • Publikum synes ikke, at nye mobiler er bedre end sidste års model. Innovation og nye ideer mangler hos Android, men endnu mere hos Apple.
  • En større del af kunderne er begyndt at tænke i bæredygtige baner. De synes, det er bedre for miljøet, hvis mobilen og andet elektronik får længere levetid.
  • Den trend mærkes også på et andet punkt: Man er ikke længere yt, hvis man køber en brugt smartphone i stedet for en ny. Forskellen i ydelse er lille, og man hjælper telefonen til at få et længere liv.

(Foto: Gizchina)

I Danmark ser vi genbrugs-tanken tydeligst på iPhones – ganske enkelt fordi de alene sidder på op mod 50 procent af markedet.

I flere danske butiks-centre er f.eks. kæden GreenMind dukket op med speciale i at opkøbe gamle mobiler og shine dem op, så de ligner og fungerer som nye.

Hos GreenMind er der flest iPhones. Det samme er der i Recycle programmet hos Telia, hvor teleselskabet tilbyder at tage gamle telefoner i bytte ved køb af nye. Måned efter måned består Telias Top-5 liste på Recycle udelukkende af Apple mobiler.

Mere overraskende er det nok, at genbrugs-tanken også har smittet til Kina, hvor antallet af mobiltelefoner har passeret 1,9 milliard. Det betyder, at hver kineser ejer 1,3 telefon i gennemsnit.
Kun 30 procent af de kinesiske telefoner går videre til genbrug, og det har begyndt at alarmere især unge, miljø-bevidste indbyggere i det store land….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A3-printere mindre og bedre