High Five til alle dine stik

Hvor ofte bruger du TikTok?

Jeg er ret sikker på, at ikke særligt mange af mine læsere vil nikke ivrigt, når jeg spørger, om de ved, hvad TikTok er for noget. Endnu færre vil nok svare, at den app bruger de skam på deres mobiltelefon.

TikTok toppede ellers download listerne i mange lande sidste år. Også i Kina, hvor app’en hedder Douyin. Over 500 millioner aktive brugere har app’en på verdensbasis.

Den er oversat til 75 forskellige sprog og er tilgængelig i 150 lande på denne klode. Til sammenligning har Twitter 321 millioner og Snapchat 186 mio.

TikTok er vildt populær i Indien. På hjemmemarkedet i Kina hedder app’en Douyin. (Infografik: Statista.com)

Den gratis TikTok kan minde lidt om Snapchat og Instagram, men koncentrerer sig om videoer i stedet for fotos. Brugerne, der typisk er teenagere, bruger app’en til at skabe små videoer på maksimalt 15 sekunder. De kan så pyntes med diverse filtre og special effects, inden de deles med vennerne.

I november 2017 købte ejerne af TikTok – ByteDance i Kina – den ligeledes kinesiske musical.ly. Det gav TikTok et stort boost internationalt, og i oktober sidste år var TikTok den mest downloadede app i USA.

Omkring 80 millioner amerikanere laver sjove små videoer med TikTok – nogenlunde jævnt fordelt mellem iPhone/iPad og Android. I flere perioder sidste år slog TikTok mere berømte apps som Facebook, YouTube eller Instagram som verdens mest downloadede app på Apple enheder.

Som man kan se fra infografikken, der bygger på informationer fra analysefirmaet Priori Data var Indien TikToks klart største marked sidste år. Næsten 120 millioner gange blev app’en downloadet af indere, der måske har et lille Bollywood i maven.

Totalt set menes TikTok at være downloadet 800 millioner gange verden over. App’en kommer dermed i klasse med Mark Zuckerbergs bestsellers som f.eks. Messenger, Instagram, WhatsApp og Facebook selv.

Måske man burde hente TikTok ind på sin smartphone for at se, hvad der gør den ret ukendte app så populær på denne klode….

I USA var TikTok den næst-mest downloadede app til Android i 2018. (Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

High Five til alle dine stik