SE er den grønneste iPhone

Apple fordobler dansk datacenter

(Foto: Apple)

Da Apple åbnede sit første danske datacenter i 2020, var det med løftet om, at overskudsvarmen fra de mange store computere skulle sende fjernvarme til de lokale indbyggere i Viborg.

Det løfte bliver nu indfriet. Senest i 2024 vil den første Apple varme glide ud i midtjyske radiatorer, hvor den vil udgøre en betydelig del af tilførslen til til det lokale energi-selskab Viborg Varme.

Ifølge Viborg Folkeblad vil varmen fra Apples datacenter være en ”game changer” med hensyn til pris. Med andre ord bliver varmen billigere – en helt ny fornemmelse i disse tider, hvor alt bliver dyrere.

300 fagfolk går nu i gang med at fordoble server-kapaciteten i Apples datacenter i Foulum ved Viborg, hvor en stor del af data-trafikken, emails osv mellem iPhones, iPads og Macs i vores del af verden foregår.

https://viborg-folkeblad.dk/artikel/viborg-varme-apple-varme-bliver-en-prism%C3%A6ssig-game-changer

Selve opgraderingen med nye computere ventes færdig i begyndelsen af 2023. Derfor fortsætter arbejdet med at lede overskuds-varmen ud i fjernvarme-rør.

Udvidelsen i det midtjyske er del af Apples globale Green Bonds strategi, der hvert år investerer et milliard-beløb i nye klima-relaterede projekter.

Viborg hører under Apples grønne 2019 budget på 500 millioner dollars. Det omfatter bl.a. opførelse af verdens største vindmøller, der leverer strøm til datacentret.

Alle Apples datacentre, kontorer og butikker i 44 lande bruger udelukkende vedvarende energi til deres daglige drift….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SE er den grønneste iPhone