Æblerne er begyndt at falde

iPhone går i munden på dig

Det er næppe nogen hemmelighed, at Apple gerne vil erobre en større del af vores dagligdag. Mobiltelefoner og laptops er det allerede lykkes at markere sig godt og grundigt i. Apple TV er der også en del mennesker, som bruger. Og stemmestyrede højttalere kommer om et par uger i skikkelse af HomePod.

Men hvem havde drømt om, at Apple også går i munden på os?

I hvert fald bliver Apples butikker det eneste sted, hvor man vil kunne købe Colgates nye ”smarte” E1 tandbørste.

Colgate nyheden analyserer tandbørstningen, samtidig med at den foretages. Resultaterne sendes trådløst til en iPhone app, der kan spille en lille, men vigtig part i Apples ambitioner om at gøre Watch uret og iPhone til en slags sundheds-platform.

Colgates nye E1 tandbørste giver brugeren feedback om børstningens kvalitet i ”real time.” Samtidig kortlægger den brugerens mund og udsender lydbølger, der fjener plak på tænderne.

Colgate Connect indsamler data om, hvor ofte brugeren børster tænder, hvor grundigt, og om hans eller hendes mund er i en god tilstand. Informationerne benyttes bl.a. af et kredsløb med kunstig intelligens, der sidder i tandbørstens håndgreb.

Intelligensen kan via Colgate Connect app’en give sin bruger gode råd til at forbedre tandbørstningen – og hvis der er børn involveret – lade dem lege sig frem til en bedre mund-hygiejne.

App’en indeholder nemlig spillet ”Go Pirate”, hvor tandbørsten bruges som spil controller. Jo længere og bedre barnet børster sine tænder – desto flere piratmønter indsamler det som præmie.

Colgate E1 indsamler imidlertid også data til Apples ResearchKit projekt. Det er en platform, som tillader udviklere og andre specialister at skabe nye apps og gadges til sundheds- og medicinske formål.

I tilfældet Colgate vil det være en masse knowhow om tandbørstning i praksis, som verdens største producent af tandpasta kan bruge til fremtidige produkter. Da ResearchKit er en åben platform, vil også andre, der er med i Apples projekt, have samme adgang. Både Colgates rivaler eller f.eks. tandlæge-højskoler.

Apples langsigtede idé med ResearchKit er at skabe en standard for elektroniske gadges til sundhed og velvære, som bygger på den nyeste knowhow og statistik. Det kan både være badevægte, fitness trackere, golfsving analysatorer og smartwatches, der kan måle f.eks. blodtryk og blodsukker niveau hos diabetikere.

Med andre ord vil Apple have sin bid af det enorme marked for healthcare og sundhed. Colgates tandbørste er et første lille trin.

E1 tandbørsten skal i øvrigt koste knap 100 USD -ca.   kroner – i Apples onlinebutik og i udvalgte Apple Stores verden over….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblerne er begyndt at falde