Så meget kan du spare i CO₂

Apple tjener rigtig godt på Watch

Apples produkter er dyre at købe, men billige at fremstille. Derfor tjener Apple så gode penge, at virksomheden i dag er verdens mest værdifulde.

Apple er f.eks. en klar nummer ét i verden, når det gælder smartwatches. Salget af Apple Watch er større end omsætningen i den berømte schweiziske ur-industri tilsammen.

Forklaringen på Apples enorme succes er først og fremmest god timing. Apple har forstået markedets ønsker bedre end nogen anden.

Dertil kommer en intelligent markedsføring og fokus på, at Apple er et brand, hvis produkter de fleste gerne vil bære og vise frem.

Resultatet er, at Apple nu sidder på hver tredje ”wearable”, der bliver solgt i verden. Over 33 procent af alle smartwatches har æble-logoet på.

Apple Watch koster 850 kroner at bygge. Udsalgsprisen er mindst 3.399 kroner. (Foto: Apple)

Men hvor meget tjener Apple mon på et af sine firkantede bestsellers til folks håndled?

Det har det amerikanske analyse-firma Counterpoint Research undersøgt på basis af Apples seneste nye Watch Series 6 generation af ure.

Facit viser, at et moderne Watch koster Apple 136 dollars eller ca. 850 kroner at bygge. Udsalgspriserne begynder ved 399 dollars eller 3.300 kroner.

Rent teoretisk giver det en avance på 2.450 kroner pr. ur. Et beløb, der dog skal deles med forhandlere, grossister, marketing udgifter og i Danmark vores høje moms.

Ifølge Counterpoints specialister kommer to-tredjedele – 68 procent – af udgifterne til et Apple Watch Series 6 fra processor, display, sensorer og urkasse.

De avancerede sensorer på undersiden af Apple Watch, der måler bærerens helbred, står for 13 procent af urets fremstillings-pris- (Foto: Apple)

Apple benytter et OLED matrix display med LTPO teknologi i sit seneste nye ur. Kombinationen af skærm, touch-pad og ION-X lakeret glas står for 13,2 procent af urets produktions-pris.

Processor-modulet kalder Apple for S6. Det er 20 procent hurtigere end i Watch Series 5. Modulet med to Thunder A13 kerner, 1 GB RAM, 32 GB lager, trådløs controller og ultra-bredbånds-chip  står for en fjerdedel af prisen – 23,7 procent.

Sensorerne i uret, der måler en stribe forskellige krops-funktioner hos bæreren, koster 12 procent af fremstillingen.

Endelig går 13,3 procent til urkassen og glasset over displayet, mens udgifterne til batteriet og den trådløse oplader er beskedne seks procent.

Resten af de 136 dollars i fremstillings-prisen af et Apple Watch Series kommer fra omkostningerne til samling og test, indpakning og medfølgende tilbehør samt transport og forsendelse.

Meget overraskende udgør design og udvikling af uret samt skrivning af ny software kun én procent af produktions-prisen, fortæller Counterpoint Research….

Her er en oversigt over, hvor stor en procentdel, af prisen de enkelte dele udgør i et Apple Watch Series 6. (Illustration: Counterpoint Research)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget kan du spare i CO₂