Hygge en meter over jorden

HomePod er Apples kloge højttaler

Det er, ligesom smartphones er blevet lidt for almindelige og lettere ligegyldige. Tidens store modefænomen i elektronik er højttalere med indbygget intelligens, som man kan tale til.

Amazon lagde for med sine Alexa Echo højttalere. Derefter fulgte Google – og i aftens kom så Apple halsende bagefter med sin nye HomePod.

Om Apple kan indhente Amazons dominans på området, må tiden vise. HomePod er uden tvivl et bedre produkt, men altså også mere end dobbelt så dyrt.

Desuden har Amazon ikke siddet på den lade side, mens rygterne fortættedes om, at Apple var på vej med en direkte konkurrent. Lynhurtigt sørgede Amazon for i sidste uge, at firmaets Echo højttalere kan integreres med Apple Music og iTunes – og så kan æble-folket opnå samme features til under den halve pris.

Apple holder sig ellers ikke tilbage med pral og lovprisninger af sin nye højttaler: ”HomePod vil gøre det samme for musik i hjemmet, som iPod gjorde for musik på farten” for nogle 10 år siden.

HomePod er først og fremmest designet til at arbejde sammen med musik-tjenesten Apple Music, hvor den kan hente over 40 millioner sange trådløst. På brugerens indtalte kommando.

HomePod har Apples digitale personlige assistent Siri indbygget, der også reagerer på vokale beskeder og spørgsmål. Hun er kendt fra iPhones og kommer nu – ud over i højttaleren – også til Apple Watch uret.

Man kan kommunikere inter-aktivt med Siri og f.eks. fortælle hende, at ”hey Siri, I like this song”. Så vil hun som enhver god og loyal sekretær huske ejerens smag og have melodien liggende parat til at blive spillet igen.

HomePod højttaleren (til højre) vil kunne forstå sin ejers indtalte kommandoer på selv en pæn afstand – dog forudsat at de er på engelsk.

Men man kan f.eks. også spørge Siri om, hvem der er trommeslager på det nummer, man lige hører. Så vil hun lynhurtigt slå op i sit digitale musik-bibliotek og et øjeblik efter give svaret med sin kvindestemme over HomePod højttaleren – og på ens iPhone skærm, hvis man har mobilen liggende hos sig.

Apples vej til det digitale hjem foregår noget mere ambitiøst end hos konkurrenterne. I hvert fald, når vi taler lydkvaliteten.

Apple har nemlig indbygget en lille rigtig subwoofer og seriøse enheder til mellemtone og diskant i den kun 17 centimeter høje cylinder. Alene til diskanten har Apple anbragt syv bønne-formede tweeters, der stråler 360 grader rundt.

Indenbords sidder også en A8 processor, der automatisk tilpasser sig rummets akustik. Ligesom man kender det det fra flere kostbare surround sound forstærkere.

 

Processoren kan tilpasse HomePods gengivelse i ”real time” til ændrede lydforhold – f.eks. hvis rummet fyldes med en masse mennesker, der dæmper højttalerens udstråling.

Siri, Alexa og Googles Assistant er tidens mest åbenlyse – og hørbare – eksempler på, hvordan ”tingenes internet” kan snige sig ind i vores husholdninger.

I fremtiden behøver vi ikke trykke på en touch skærm eller en fjernbetjening for at få vaskemaskinen til at gå i gang, tjekke indholdet af sit køleskab, koble huset alarm fra – eller tænde for video overvågningen af børneværelset, hvor familiens yngste ligger og sover.

Man siger det bare til sin personlige assistent, som om hun – de fleste digitale assistenter i dag er feminine – var et menneske. Forståelsen skulle også være i orden: HomePod indeholder ikke færre end syv mikrofoner til at opsnappe ejerens ønsker med.

https://www.youtube.com/watch?v=ian8wVw1l0Q%20

Med sin stemme kan brugeren f.eks. også diktere og sende email, til at modtage og få opløst social media indlæg fra Facebook eller Twitter, bede om at høre nyheder fra radioen, tjekke vejrudsigten og trafikmeldingerne osv.

Som nævnt bliver det ikke en helt billig fornøjelse at komme i besiddelse af en Apple HomePod højttaler – og så kommer den slet ikke til Danmark i første omgang, fordi den ikke forstår dansk.

Apple sender HomePod på det amerikanske, engelske og australske marked til december – julehandelen skal jo med.

Prisen bliver 349 USD eller ca. 2.350 kroner. Til sammenligning koster en Echo højttaler fra Amazon 180 USD og Googles Home 130 USD….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hygge en meter over jorden