Uret er som taget fra Star Wars

Er Mac ved at dø ud langsomt?

Onde tunger vil vide, at det er sidste gang, at Apple gider opgradere sine Mac-computere og iPads. De kommer i nye udgaver til efteråret.

Salget af Mac’er og iPads har været for nedad gående i flere år, og Apples ser sig i dag snarere som producent af iPhones og ting til det digitale hus som f.eks. den nye HomePod højttaler eller som service udbyder på internet med Apple Music, tv-serier og lagre i skyen.

Helt så galt tror jeg nu ikke, at det kommer til at gå. I hvert fald ikke de første par år. Desuden er de trendy MacBook stadig en god indtægts-kilde og profil-skaber for Apple.

Da den førsre Macintosh blev lanceret for 33 år siden, var den en revolution.

På den anden side viser denne nye infografik fra Statista i al tydelighed, at Mac computere betyder mindre og mindre for Apples omsætning.

Hvad der begyndte som en ren datamat virksomhed i 197x og hentede 86 pct. af sine penge fra computere i 2000, er nu nede på 11 pct. af salget i 2016. Det laveste nogensinde.

Vendepunktet kom i 2002, da Apple lancerede sin første iPod musik-afspiller og fem år senere den første iPhone. Da begyndte også Apples vej til at blive verdens mest profitable og værdifulde virksomhed.

De første MacBooks og integrerede iMacs fik vendt bøtten en smule for otte år siden, men nedturen for Apples computere fortsatte hurtigt bagefter.

Hvilke varetyper, det berømte æble-logo vil pynte om fem år, er svært at spå om. Jeg tror, at Apple vil være svær at kende for de mennesker, der kender virksomheden fra dengang i 1984, hvor den første Macintosh revolutionerede verden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret er som taget fra Star Wars