Top-Motorola er landet

Vi bruger en billion på videospil

(Foto: Ketut Subiyanto / Pexels)

Videospil til konsoller, pc’er og mobiltelefoner har fået en voldsom opblomstring under Corona pandemien, fordi folk var tvunget til at blive hjemme og kigge på skærme.

Udviklingen kan tydeligt ses i Danmark, hvor alle mulige butikker pludselig sælger tilbehør til gamere og e-sportsfolk: Specielle stole, borde, lamper, tøj, computer-mus og -måtter. Ud over naturligvis hardware og software.

Ifølge det seneste Digital Market Outlook fra analysefirmaet Statista er den årlige værdi af den globale gamer-industri vokset til 154,6 milliarder dollars – ca. en billion kroner – her i 2021.   Danmark hører dog langt fra verdens store lande for computer- og videospil. Toplisten indeholder fire asiatiske markeder og kun tre europæiske. Desuden er USA og Mexico med i Top-10.

Næppe uventet bliver der brugt flest penge på gaming i Kina, der alene står for en tredjedel af den globale omsætning. I 2005 ventes kineserne at købe for 71,2 mia.  dollars – 22 milliarder flere end i år. USA kommer humpende langt efter Kina på en lige så sikker andenplads, mens Japan, der har flere af verdens største spil-softwarehuse og konsol-fabrikanter, kommer ind som nummer tre.

Den stærkeste fremgang finder man i spil til smartphones, der alene leverer 70 procent af omsætningen på verdensbasis. I Kina står mobilspil allerede for 84 procent og i Mexico for 74….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top-Motorola er landet