Lyden er et maleri

Computerspil er ikke barneleg

(Foto: Mart Production / Pexels)

Verden er fuld af misforståelser.

Det gælder bestemt også computerspil alias gaming alias e-sport, der er en af de hurtigst voksende områder af moderne underholdnings-elektronik.

Alle store pc-fabrikanter – med undtagelse af Apple – har i dag egne mærker, som henvender sig til mennesker med hang til ”Counterstrike”, ”Flight Simulator”, ”FIFA” fodbold osv.

Hos Acer, der er Danmarks fjerde-største pc-mærke, er halvdelen af de solgte skærme special-udgaver til gaming og e-sport.

Misforståelsen, som jeg ofte hører, er, at computerspil kun er til børn og teenagere. I virkeligheden er det aldersgruppen mellem 18 og 34 år, som bruger mest tid med spil på skærmen.

En ny undersøgelse fra USA afslører, at gamere i gennemsnit er mellem 35 og 40 år. Godt 41 procent placerer sig i aldersgruppen 18 til 34. Kun hver femte er under 18 år.

(Infografik: Statista.com)

En anden myte er, at computerspil er et rent drenge- og mande-domæne. De er i flertal, men ikke overvældende. Piger og kvinder står nemlig for 41 procent af spille-aktiviteten på computer, mobil eller spillekonsol.

Tallene stammer fra branche-organisationen Entertainment Software Association (ESA). Den kalder gaming for en folke-bevægelse, der har fået ekstra næring under Corona pandemien. Da måtte millioner af mennesker blive derhjemme og få tiden til at gå med et eller andet.

Ifølge ESA kan 70 procent af alle unge under 70 procent lide at spille computerspil. Lige efter følger de voksne på over 18 år – med 65 procent.

Alene i USA er der i dag 214 millioner gamere. Jeg kender ikke danske tal, men mon ikke de ligner de amerikanske. Det vil sige, at 2/3 af befolkningen dyrker e-sport i en eller anden målestok.

Den slags betyder selvfølgelig ”big business.” I 2020 spenderede amerikanerne således over 50 milliarder dollars eller  godt 300 milliarder kroner på at købe spil-pc’er, gamer-mobiler og konsoller, nye spil og diverse tilbehør….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyden er et maleri