iPhone 12 bliver forsinket

Gaming er større end musik og film

(Foto: Florian Olivo / Unsplash)

Jeg har med glæde læst, at it-uddannelserne og især software-udvikling er blevet trendy igen hos danske unge. Også mange flere piger søger nu ind for at få en fremtid i teknologiens verden.

Hvis de ikke på forhånd har bestemt sig, hvilken retning de vil gå efter, når de engang bliver færdig-uddannede, kommer her et godt råd:

Gå efter computerspil industrien. Det er her, de store penge ligger. Også fordi den er blevet mere ”stue-ren”, efter at e-sport har udviklet sig til at være en international publikums-magnet.

Ifølge nye tal fra Billboard, analyse-firmaet Newzoo og musikbranchens IFPI er computerspil i dag den klart mest lukrative del af underholdnings-industrien.

(Infografik: Statista.com)

Sidste år genererede videospil en global omsætning, der er over dobbelt så stor, som musik- og film-industrien tilsammen.

Den store fremgang for gamer-branchen skyldes primært to ting: Udbredelsen af spil på mobiltelefoner og opfindelsen af e-sport begrebet.

Mobiltelefoner står i dag for 45 procent af salget af computerspil. Andelen vokser og vokser, og i 2023 vil omsætningen i denne sektor alene overstige 200 milliarder dollars. Det er ca.    1,3 billion kroner om året.

Danmark har en god tradition for og mange års erfaring med at lave computerspil.

Computerspil har udviklet sig til at være den klart mest lukrative i hele underholdnings-verdenen.(Foto: Dife88 / Pixabay)

Tænk f.eks. tilbage på 1980’erne, hvor trolden ”Hugo” invaderede tv-skærme over hele verden. Senere kom internationale top-sællerter som f.eks. ”Hitman”.

Indenfor e-sport ligger Danmark også med i verdens-eliten med hold som Astralis, North, Heroic, Optic Gaming og Tricked. Alle fem har ligget i den globale Top-30 over bedste spillere i ”Counter Strike.”

Mange af de store danske fodbold-klubber har investeret i e-sport og dannet egne hold. Også internationalt er de største navne i fodbold nu også aktive i online sporten…

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 12 bliver forsinket