Bedre pilot på din pc

Lyden er et maleri

(Foto: IKEA)

IKEA og højttaler-fabrikanten Sonos  er egentlig et umage par, men de kører åbenbart fint i spænd:

En højttaler forklædt som bordlampe, en lidt mere ordinær højttaler-box samt nu også et maleri, der kan spille musik.

Den sidstnævnte sender IKEA på markedet den 15. juli til en pris af 1.500 kroner. Den kunne sagtens blive et hit, fordi ganske mange mennesker gerne vil gemme deres stereo-anlæg i den elegante stue.

Et stort skridt er taget med, at man kan spille musik, radio og podcasts direkte på mobilen, hvorfra de streames til en trådløs højttaler. Forstærkere, receivere osv. kan undværes.

Den nye Symfonisk højttaler blev lækket ved en fejltagelse på en IKEA hjemmeside for nogle uger siden. Nu er den så en realitet, som IKEA og Sonos gerne vil vise frem.

Den utraditionelle mix af visuel kunst og audio måler 56 gange 40 gange fem centimeter. Den kan placeres på en væg via et selv-balancerende beslag, eller man stiller Symfonisk på gulvet, op ad en væg eller måske på en skænk. Til det brug har IKEA en praktisk højttaler-fod af silikone.

Man kan udskifte forpladen på højttaleren efter lyst og behov. Desværre ikke med egne fotos, men kun IKEAs egne produkter. (Foto: IKEA)

Fronten eller selve maleriet kan udskiftes, så ofte man vil. Dog kan man tilsyneladende ikke bruge egne motiver og fotos, men må købe ekstra hos IKEA.

Den nye Symfonisk højttaler kræver en stikkontakt i nærheden. Den øvrige kommunikation fungerer via hjemmets eller kontorets Wi-Fi netværk.

Højttaler-enhederne sidder gemt bag maleriet og er derfor ekstremt tynde. Så vidt man kan se på billederne, er der tale om en diskant tweeterf og en kombineret mellemtone og bas.

De tekniske data har IKEA og Sonos ikke afsløret endnu, men de kommer forhåbentlig senest om en måned, når den superflade højttaler kommer til salg. Til den tid vil det også være oplagt at teste højttaleren.

Nyheden kan benyttes alene, men man kan også koble to ”lydmalerier” sammen  for bedre stereo eller kombinere med andre bokse fra Sonos familien – plus selvfølgelig IKEA’s to øvrige Symfonisk.

Streamet indhold betjenes via Sonos app, hvor bl.a. også Apple Airplay 2 og Spotify Connect er understøttet….

(Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

Betjeningsknapper sidder på den ene side af rammen. (Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre pilot på din pc