Amerikanere går tech amok

OnePlus går Pro

(Foto: OnePlus)

Der er i øjeblikket to trends at lægge mærke til i markedet for smartphones og for tilbehør til mobilen:

Telefonerne skal have 5G for at være interessante. Og nye modeller af både mobiler og øretelefoner skal have en Pro variant. Det giver mulighed for at sælge modellerne dyrere og med ekstra kvalitet og features.

Senest er OnePlus hoppet med på denne trend. Firmaets nye trådløse øretelefoner hedder OnePlus Buds Pro. De kommer i danske butikker den 27, august og skal koste 1.199 kroner.

Det lyder som en ganske fornuftig pris, fordi de nye OnePlus Buds Pro kommer med indbygget aktiv støjreduktion (ANC).

Hver OnePlus Buds Pro øretelefon vejer kun 4,7 gram.

Desuden rummer den medfølgende app en avanceret høreprøve, som man kan bruge til at tilpasse Buds Pro optimalt til ens eget øre. Audio ID hedder funktionen.

Testen fungerer på nogenlunde samme måde, som når man går til ørelæge for at få tilpasset nye høreapparater.

Det ydre design på OnePlus Buds Pro ligger tæt på Apples AirPods Pro bestseller. Den nemmeste  måde at adskille dem på er via den OnePlus’ ”stamme”, der fremstår i skinnende krom.

Farverne, man kan købe Buds Pro i, er ellers meget traditionelle – sort og hvid. Det kunne tyde på, at OnePlus sigter mod et mere jakkesæts-bærende publikum end teenagere, der elsker fest og farver.

OnePlus Buds Pro øretelefoner er vand- og støvtætte efter IPX55 standarden. Som noget usædvanligt er også bæreæsken vandtæt – dog kun til IP4. (Foto: OnePlus)

OnePlus’ variant af støjreduktion kaldes for Smart Adaptive Noise Cancellation, fordi den indeholder et par ekstra finesser, som (ikke alle) konkurrenter har.

Det gælder først og fremmest, at øretelefonerne kan sættes til at tilpasse sig automatisk til omgivelsernes støj og putter den optimale filtrering på.

Den kan gå helt fra “transparent”, hvor alle lyde (og stemmer) slipper igennem til øret – til en støjreduktion på 40 dB. Det er meget.

OnePlus Buds Pro fungerer i princippet med alle lydkilder, der har Bluetooth. Den største fordel får dog ikke uventet ejere af OnePlus telefoner:

(Foto: OnePlus)

Dels parrer Buds Pro sig automatisk med på et par sekunder, bare man holder øretelefonerne tæt på mobilen. Den finesse kalder OnePlus for Fast Pair.

Dels integrerer Buds Pro app’en sig automatisk med telefonens menu for indstillinger, så man hele tiden har den specielle opsætning af lydbilledet, man har lavet på øretelefonerne, også ligger i mobilen.

Højttaler-enhederne – i øretelefoner kaldes de ”drivere” – er på 11 millimeter i diameter. Det er pænt store for prisklassen og kunne tyde på, at Buds Pro kan levere god basgengivelse.

OnePlus nyheden kommer desuden med Dolby Atmos, der kan sikre en slags surround sound. Dertil kommer også den seneste nye Bluetooth 5.2 variant med forbedret trådløs kommunikation og lyd.

Hver Buds Pro enhed indeholder tre mikrofoner, der både bruges til støjmåling og til at give en stemme-kvalitet ved håndfri telefon opkald. (Foto: OnePlus)

Buds Pro skal kunne holde sig kørende i op til 38 timer med støjreduktion slået fra og besøg i den medfølgende bæreæske, når man ikke har dem siddende i øret. Med støjreduktionen tændt reduceres spilletiden til 28 timer. Den rene driftstid uden ophold i bæreæsken er henholdsvis fem og syv timer.

Bæreæsken kan arbejde med både OnePlus’ hurtig opladning Warp Charge og med trådløs optankning via den udbredte Qi Standard. 10 timers spilletid skal man kunne opnå ved blot 10 minutters opladning i æsken.

OnePlus Buds Pro kan forudbestilles fra i dag klokken 13. I butikkerne ligger de nye øretelefoner som nævnt fra den 27. august….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanere går tech amok