Messenger mere sikker

Amerikanere går tech amok

(Foto: Cottonbro / Pexels)

Corona pandemien har ikke kun været gyldne tider for danske elektronik butikker. Også amerikanerne bruger penge på gadges og internet udstyr som aldrig før.

Her i 2021 ventes USA’s befolkning at spendere 487 milliarder dollars på nyt underholdnings-elektronik. Det er ca. 3,1 billion kroner.

Ifølge den amerikanske branche-organisation Consumer Technology Association (CTA) er det en stigning på 7,5 procent i forhold til 2020, der i sig selv slog alle rekorder.

”Pandemien har skabt et helt nyt kærligheds-forhold mellem forbrugere og teknologi,” konstaterer CTA’s topchef Gary Shapiro.

”Tech spiller en større rolle end nogensinde før i vores dagligdag. Fra hjemmearbejde til fjern-undervisning, fra kontrol af vores helbred til kontakten med vores venner og familie,” fortsætter han.

Branche-organisationen vurderer, at de nye 5G mobilnet og telefoner vil spille en stor rolle i forbrugernes indkøb i anden halvdel af 2021. 5G modeller vil stå for 61 milliarder dollars af USAøs omsætning på 73 milliarder dollars i smartphones i år.

Også laptops får et godt år, fordi mange amerikanere fortsat arbejder, bliver undervist og holder social kontakt hjemmefra.

(Infografik: Statista.com)

 

Andre kategorier med to-cifret vækst i 2021 er sundheds- og fitness-relateret teknologi som f.eks. motions-cykler og løbebånd til hjemmebrug. Det samme gælder spilkonsoller og elektronisk legetøj.

Til gengæld er interessen for det smarte hjem fladet ud hos amerikanerne efter flere år med imponerende vækst-rater.

Erfaringerne fra USA kan langt hen ad vejen overføres til Danmark. Også herhjemme er 5G telefoner bestsellere, selvom ikke mange af dem, der køber dem, virkelig har brug for den øgede hastighed.

Ligesom i Danmark er det at eje en smartphone, laptop, tablet og en hurtig internet forbindelse noget helt normalt for amerikanere. Blot er der langt flere i USA, der ikke har råd til at købe disse gadges til alle familie-medlemmer.

Den vigtigste gadget at eje for amerikanere med lav indkomst er en smartphone. Ikke nødvendigvis som et status-symbol, men fordi en moderne smartphone er så kraftig, at den kan overtage de fleste opgaver, man tidligere købte en pc til.

Ifølge en analyse fra Pew Research Center ejede kun 27 procent af amerikanske voksne med en årlig indkomst på under 30.000 dollars – ca. 200.000 kroner – en egen smartphone. Det er mere end en fordobling i forhold til 2013. De fattige amerikanere har til gengæld ingen bredbånd linie til deres hjem.

Situationen ser helt anderledes, når man kigger på familier med højere indkomst. Den mindste forskel i udbredelse har netop mobiltelefonen….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Messenger mere sikker