Instagram på den lette måde

Interessen vokser for god tone

(Foto: HiFi Klubben PR)

Corona krisens mange timer i hjemmet har givet underholdning som streaming af film og serier en endnu større rolle i danske hjem.

Danskerne har derfor ikke kun brugt mange penge på at få bedre og større tv-skærme i stuen. De køber også bedre lyd til billederne – eller rettere surround sound.

Siden Mette Frederiksen lukkede Danmark første gang i marts sidste år, har man hos HiFi Klubben kæden oplevet en stigning på 25 procent i salget af udstyr til hjemme-biografen,

Den trend vækker glæde hos den danske tonemester Peter Albrechtsen, der er Robert-nomineret for sin lyd til danske film og tv-serier,

”Alle tonemestre grædr den dag, fladskærms-tv med indbyggede højttalere blev opfundet. Bagefter kom hele tiden nye tv med forbedrede billed-teknologier. Lyden var til gengæld ned-prioriteret, og det er den stadig på de fleste skærme,” siger Peter Albrechtsen.

Den Robert-nominerede lyddesigner Peter Albrechtsen jubler over, at danskerne har opdaget, hvor vigtig god lyd er til tv-oplevelsen. (Foto: HiFi Klubben)

Han understreger, at folk snyder sig for den halve oplevelse, hvis de ikke har ordentlige forstærkere og højttalere koblet på deres store tv:

”De nye tal er fantastiske, fordi de viser, at flere har opdaget lyden ved en film,” konstaterer tonemesteren:

”Jeg bruger måneder, nogle gange år, for at lave den helt perfekte lydside, der kan være med til at give den autentiske og sanselige filmoplevelse. Det gør mine kolleger i Hollywood bestemt også.”

Selvom der er en vis logik forbundet med, at Corona er den udløsende faktor for den øgede interesse for lyd, kommer det alligevel lidt bag på produktchef Jens Holst Larsen fra HiFi Klubben:

”Jeg havde egentlig troet, at lyd-opblomstringen. Video-streaming har jo bragt rigtig mange store film og serie-oplevelser i de seneste 10 år. Men bedre sent end aldrig.”

Jens Holst Larsen har arbejdet med Hi-Fi over 30 år. Han havde troet, at danskerne ville åbne deres ører for god lyd for mange år siden, Men bedre sent end aldrig. (Foto: HiFi Klubben)

Jens Holst Larsen og Peter Albrechtsen er enige om, at en god soundbar kan været et udmærket første trin på mange, der indtil nu kun har gjort brug af de indbyggede højttalere i deres pc.

Har man allerede koblet sit tv over et Hi-Fi anlæg eller en hjemme-biograf, kan de f.eks. opgraderes med Dolby Atmos:

”Med Dolby Atmos-teknologien kommer der også lyd fra oven. Det giver en helt anden detaljerig og tre-dimensionel oplevelse, som man f.eks. kan mærke ved en eksplosion. Den er  ofte er en sammensætning af 20-30-40 forskellige lyder,” beskriver Peter Albrechtsen.

Har man Dolby Atmos i sin stue overhaler man faktisk også mange danske biografer i lydkvalitet.

Atmos blev introduceret tilbage i 2012, men de fleste danske biografer har endnu ikke opgraderet deres lyd-udstyr til teknologien….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram på den lette måde