iPhone 12 for nostalgikere

Lytterummet lever

(Foto: HiFi Klubben)

Når man køber nye højttalere, Hi-Fi forstærkere, surround anlæg osv, burde det være en selvfølge, at man kunne høre udstyret i omgivelser, der minder om ens egen musik- eller dagligstue.

I enkelte high-end og entusiast butikker er det stadig muligt at låne apparater og bokse med hjem, så man kan lytte til dem med den musik, man foretrækker – og i den akustik, Hi-Fi udstyret skal udsættes for.

Det var helt normalt i gamle dages gode radiobutikker. De fleste af dem er borte i dag. I stedet køber man ind i store elektroniske supermarkeder eller i stigende grad via internet.

Ingen af disse steder har man seriøs mulighed for at lægge ører til udstyret, inden man ofte lægger mange tusinde kroner for dem.

(Foto: HiFi Klubben)

Muligvis stoler folk på anmelderens gode ører. Det kan være fint og vejledende. Men sin egen musiksmag og præferencer for lyd har man kun selv.

HiFi Klubben har hele tiden ligget sådan lidt midt imellem yderpunkterne. Kæden har små lytte-rum og -hjørner i sine butikker, og den henter en stigende del af omsætningen fra webshoppen.

Med udgangspunkt i Aalborg City Syd gør HiFi Klubben nu helt imod trenden og indretter seriøse og store demorum, hvis akustik minder om rigtige dagligstuer.

Det nye showroom er opdelt i en række miljøer, som skal give kunderne et realistisk indtryk af, hvordan udstyret vil fungere i deres hjem.

Fremtidige butikker hos HiFi Klubben vil se anderledes ud end kædens nuværende butikker. Der skal satses meget mere på lytning, vejledning og demonstration.

(Foto: HiFi Klubben)

 

HiFi Klubben forventer, at den nye strategi spiller fint sammen med kædens travle online shop.

Mange vil lytte til produkterne i den fysiske butik for så bagefter at gå hjem og bestille varerne via deres pc eller mobiltelefon:

HiFi Klubben har allerede ”prøvekørt” det nye koncept med større lytterum i et stykke tid i sin butik i Malmø og i mindre versioner i Viborg og Hillerød.

Aalborg er valgt til den officielle debut, fordi den nordjyske hovedstad har et stort opland med mange mennesker, der er interesserede i rigtig god lyd.

HiFi Klubben, der har 40 års jubilæum i år, har 28 butikker i Danmark….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 12 for nostalgikere