Corona har givet et boost i cykler

iPhone 12 for nostalgikere

(Foto: Caviar)

Inden for de næste to-tre uger vil Apple løfte sløret for sine nye iPhone 12 telefoner. Fire modeller skal det være, og alle skal de pege fremad med hensyn til nye funktioner og muligheder for at bruge næste generation smartphones.

Men kunne man måske tænke den modsatte vej. For eksempel bruge iPhone 12 premieren til at tænke tilbage på Apples 44-årige historie.

Tilbage til dengang, hvor den første Apple 1 computer lagde grundstenen til hele det utrolige industri-eventyr, der i dag har skabt verdens mest værdifulde virksomhed. Over to billioner dollars har Apples aktier været værd tidligere i år.

Den russiske Apple-forædler Caviar vover pelsen med sin nye iPhone 12 Pro Apple 1 Collection. Det er et begrænset antal iPhone mobiler klædt i et design af samme træ, som Apples første computer blev bygget af.

(Foto: Caviar)

Apple 1 var, hvad man i gamle dage kaldte en ”fuglerede”. Det vil sige, at køberne fik udleveret et printkort med komponenter på.

Bagefter var det op til modtageren selv at udvide med tastatur, skærm, strømforsyning, kassettebåndoptager til data samt et passende kabinet at anbringe hele herligheden.

De første Apple 1 computere, der i dag sælges for millioner af kroner til samlere, kom i klodsede træ-kasser, der mest af alt mindede om en skuffe fra en kommode.

Netop den kendsgerning har de russiske designere fra Caviar ladet sig inspirere af. De har skaffet samme type træ som på Apple 1, skåret det til og erstattet iPhone 12’erens normale bagplade med det brune natur-materiale.

Den dyre udgave af den nostalgiske iPhone 12 er pyntet med et titanium vindue med programkoden til “Hello World” programmet fra Apple 1 i 1976 påtrykt. (Foto: Caviar)

 

Just elegant synes jeg ikke, det ser ud. Omvendt er jeg ikke i tvivl om, at den går i bukserne på ægte Apple nostalgikere med pengepungen i orden, når de står med en af de sjældne retro-iPhone 12’er fra Caviar i hånden.

Russerne har f.eks. forsynet telefonerne med det allerførste Apple logo, som de færreste kan huske nu om dage.

De typiske iPhone brugere kender kun det nuværende stilrene og diskrete æble-logo. Inden da var der et meget mere festligt i regnbuens farver – og endnu før. Prøv at se på billederne i denne artikel.

Apple 1 blev oprindeligt udviklet af Steve Wozniak til eget brug. Hans gode ven Steve Jobs kunne imidlertid se de kommercielle muligheder i at sælge den som personlig computer. Dermed var Apple skabt den 1. april 1976.

De russiske iPhone 12 indeholder et lillebitte stykke af det origiinale print fra Apples allerførste computer. (Foto: Caviar)

 

Den nye iPhone 12 Apple 1 vil blive markedsført i to størrelser og fire udgaver. Hver fremstilles kun i ni eksemplarer. Der bliver rift om dem, selvom priserne er pebrede.

De dyreste versioner af de nostalgiske iPhone 12 telefoner kommer med et lille titanium display, der viser det legendariske ”Hello World” program fra Apple 1.

Lige nedenunder har Caviars designere anbragt som taster, der staver ordet ”Computer” og bruger samme skrifttype (font), som Apple brugte på sin første datamat.

Caviar har sågar fået fat i et par originale printkort fra Apple 1. Små stykker af det er integreret i træ-beklædningen af iPhone 12.

Caviar har jeg skrevet om mange gange her på Leifshows. Ganske enkelt, fordi det russisk-italienske firma med base i Moskva har skabt nogle af de mest utraditionelle og anderledes iPhones i verden.

Adskillige juveler tilbyder iPhones pakket ind i ægte guld eller platin. Dem har Caviar også, men de har tillige iPhones klædt i ægte minkpels, alligator-skind, pyntet med klassiske mønstre eller berømte personer i profil. Man kan f.eks. købe en iPhone med Vladimir Putins billede i ægte guld.

Det seneste Caviar påfund – altså lige før Apple 1 udgaven  – var en iPhone med science fiction præg. De hedder iPhone 12 Pro Space Odyssey Collection.

Caviar tager fra 9.990 US dollars for en iPhone 12 Pro i Apple 1 trim. Det er knap 65.000 kroner. Den større Pro Max variant skal man betale mindst 10.460 dollars for.

For at trøste Apple 1 nostalgiske uden den store pengepung vil Caviar også lave en lidt billigere udgave, der bygger på den nye og mindre iPhone 12 Lite alias iPhone 12 mini, skal koste 4.990 dollars – 32.400 kroner.

Caviar tager imod forudbestillinger nu, men kan naturligvis ikke levere telefonerne, før Apple  selv har lanceret iPhone 12. Det sker formentlig i midten af oktober….

(Foto: Caviar)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona har givet et boost i cykler