Tv-højttaleren kan også streame

Corona har givet et boost i cykler

(Foto: StockSnap / Pixabay)

Danmark og Holland er to af de lande i Europa og verden, der har investeret mest i at bygge cykelstier og forvandle deres bil-tunge trafik-infrastruktur til at blive mere fokuseret på cyklister.

I de seneste seks måneder har Corona pandemien tvunget mange andre lande til at gøre det samme. Ganske enkelt for at undgå overfyldte toge, busser og sporvogne, der er den rene smittebombe for virus.

Corona krisen er derfor blevet ”big business” for cykel-handlere og -fabrikanter, hvor flere har meldt udsolgt af de mest populære modeller.

I nogle lande som Finland og Storbritannien taler man ligefrem om et cykel-boom, der har fået de lokale regeringer til at bevilge store beløb til at anlægge nye cykelstier, bilfrie områder og systemer til at nedsætte trafik-hastigheden i de større byer.

Ifølge nye data fra den europæiske cyklist union ECF har 34 af EU’s 94 største byer annonceret, at de har taget skridt til at forbedre cyklisternes forhold. Det er hver tredje storby.

(Infografik: Statista.com)

Indtil videre er der bygget over 1.000 kilometer nye cykelstier, og mindst et tilsvarende antal skal stå færdig inden årets udgang.

I EU er der investeret mere end en milliard euro – 7,5 mia. kroner – ekstra på at forbedre cyklisternes forhold siden COVID-19 pandemiens udbrud i februar og marts i år.

Infografikken fra analysefirmaet Statista viser, hvor mange penge en række lande har brugt på vykel-relaterede projekter pr. indbygger i det seneste halve år.

Finland ligger klart nummer ét med 7,76 euro eller godt 58 kroner. Mere normale cykel-nationer som Italien og Frankrig følger efter på de næste pladser.

Danmark ligger forholdsvis langt nede på listen med 0,46 euro eller ca. 3,50 kroner pr. indbyggeri ekstra investeringer. Det skyldes, at vores lille land havde cykel-infrastrukturen på plads, inden Corona overfaldt Europa.

Derfor var det ikke nødvendigt med så mange ekstra investeringer for at kunne håndtere de flere cykler i trafikken….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tv-højttaleren kan også streame