Selv syvsovere må have en næse

Sæt pris på ungdom

Hvad skal et ungt menneske bruge for at overleve? F.eks en Millenial, der typisk vil være mellem 18 og 30 år gammel?

En iPhone selvfølgelig og en laptop. Et abonnement til Netflix, et par jeans og nye sneakers. Og en stor kop kaffe, en Big Mac og måske en avocado, så der også kommer lidt vitaminer i kroppen – og man kan sige til sig selv, at lidt sundt har man da fået den pågældende dag.

Lyder det urealistisk? Måske, men det er den sammensætning af ”must haves”, som den schweiziske storbank UBS har brugt for at vise, hvor dyrt det er at være ung i en lang række lande verden over.

Danmark er ikke med på listen, men priserne på de forskellige ting finder I hurtigt på nettet. Mit gæt er, at I så lander på omkring 3.000 USD. Bagefter kan I sammenligne og se, om det billigere at være ung og smart i New York eller dyrere i Moskva.

Lidt overraskende for mange er det nok, at Argentina og Sydafrika er så ekstremt dyre. Kig lidt nærmere hvorfor. Det er ikke maden eller kaffen, som gør det. Det er elektronikken. I Buenos Aires koster en iPhone en formue, mens det er laptoppen, der løber op i Johannesburg.

Mit gæt ville være, at den danske pris ville lande omkring de 3.000 USD. Altså midt imellem London og Moskva.

En ung i Hong Kong kan købe tingene for det halve af sin sydamerikanske kollega. Det skyldes, at både iPhone, laptop og sneakers bliver fabrikeret lige om hjørnet – i Kina….

(Infografik: www.statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selv syvsovere må have en næse