Besøg også Trends & Travel

Fire nye iPhones til september

(Foto: Ubergizmo)

Sig nærmer tiden, hvor Apple plejer at præsentere årets høst af nye iPhones.

September er normalt tidspunktet, men Corona krisen kan sagtens have spillet Apples planlæggere et puds.

For første gang i mange år der her omkring 1. august stadig tvivl om, hvorvidt Apple vil holde fast i september som premiere tidspunkt, eller om iPhone 12 først kommer i oktober.

Hos analytikere og spåmænd i de sociale medier bliver lancerings-datoen skubbet frem og tilbage ustandseligt.

Den seneste nye siger den 9. september. Det tyder jo ikke på nogen forsinkelse – og dog.

80 procent af Apples strøm-behov kommer i dag fra vedvarende energi-kilder. (Foto: Apple)

Én ting er nemlig, at Apple kan præsentere iPhone 12 i fotos og første fungerende telefoner. Noget helt andet er, hvornår publikum kan købe dem.

Sædvanligvis går der nogle dage, en uge eller to, før de nye smartphones er i danske butikker. I år kan det midlertid snildt vare en måned eller endnu længere. På grund af Corona forsinkelser.

Apple-kendere på nettet mener, at vi så til gengæld får fire – ikke tre nye iPhone modeller at se til efteråret.

Mest interessant er, at den ene er en mini-iPhone med 5,4 tommers skærm. Den mindste iPhone 11 har i dag 6,1 tommer. De tre andre vil få displays på 6,1 og 6,8 tommer.

Den nye iPhone baby skal i givet fald bruge iOS styresystemets Display Zoom feature, der gør tekster og ikoner større på skærmen. Det sker ved at sænke displayets grafiske opløsning.

At man kan tage fantastiske fotos med en iPhone, beviser vinderne af årets iPhone Photography Award. Dette billede vandt i kategorien People for et par år siden og betragtes som et af de bedste iPhone fotos nogensinde. (Foto: Kim Hanskamp /IPPA Awards).

Et andet godt Apple rygte er, at firmaets ingeniører pusler med et periskop kamera til den dyreste iPhone Pro Max model.

Det består af flere linser, der bliver kørt ud og ind med motor. Det er sikkert sandt, at Apple arbejder på sådan et projekt – Apple har mange på vej – men vi får næppe periskopet at se før i 2022.

Noget mere tæt på er, at Apple vil gøre batterierne større på de nye iPhone 12 modeller.

Apple er kendt for at bruge meget mindre batterier end rivalerne fra Android lejren og i stedet satse på at bygge elektronik, der bruger mindre strøm.

Måske det ikke længere kan lade sig gøre i praksis. Ifølge det sædvanligvis vel-orienterede kinesiske medie MySmartPrice er der i hvert fald større batterier på vej:

Således skal den mindset iPhone 12 model med 5,4 tommers skærm få et batteri på 2.227 mAh. iPhone 12 Max og iPhone 12 Pro, der begge har 6,1 tomme displays får 2.775 mAh ombord, mens topmodellen iPhone 12 Pro Max får opgraderet sit batteri til 3.687 mAh.

Dette snapshot af en ufærdig mur er en af vinderne her i 2020. Det er taget i Indien med en ældre iPhone 6! (Foto: Artym Baryshau / IPPA Awards).

Endelig har Apple brugt den forløbne uge på at pudse sit grønne image:

Apple har nemlig meddelt officielt, at firmaets komplette fødekæde af elektronik og andre materialer vil være CO₂-neutral i 2030.

I praksis betyder, at alle Apple produkter købt fra det år vil være i nul-balance i forhold til deres påvirkning af natur og klima.

Apple har allerede været CO₂ neutral på de indre linier i flere år. F.eks. kører Apples store ring-formede hovedsæde i Silicon Valley 100 procent på solenergi og vindkraft. Andre Apple afdelinger verden over er nået op på 80 procent.

Til gengæld har det været en kamp at sikre, at også Apples under-leverandører bliver grønne. Det gælder fabrikanter af selv den mindste skrue i en MacBook til de store Foxconn fabrikker i Kina, der bygger iPhones for Apple.

Apple fortæller også, at man har reduceret den gennemsnitlige energi, der bruges på at fremstille et produkt, med 73 procent i de senere år….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Besøg også Trends & Travel