Sonos vil lave lyd til bilen

Instagram på den lette måde

(Foto: Instagram / Facebook)

Under Corona har sociale medier fået en større betydning end nogensinde før:

Når folk sidder derhjemme fra arbejde og skole, er Facebook, Instagram og co. blevet endnu vigtigere som kommunikations-værktøj til at holde kontakt med familie og venner.

Dertil kommer fænomenet video-møder, som ikke kun Teams og Zoom har monopol på. Også de sociale medier har forbedret sig på den front.

I Danmark kan vi glæde os over at have hurtige internet forbindelser næsten overalt. Både de trådløse og dem via kabler.

Sådan er det bare ikke andre steder i verden. Faktisk skal vi ikke længere end til vores naboland Tyskland for at finde geografiske områder, der må leve med internet hastigheder som i Danmark for 10 eller 15 år siden.

Facebook relancerer derfor nu sin Instagram Lite app, så den er til rådighed i 130 lande verden over – også i Danmark. Tidligere kunne app’en kun downloades i nogle få markeder.

Lite udgaven fylder kun 2 MB på telefonen, hvor den normale Instagram beslaglægger 30 MB, Alligevel er det lykkedes at få de vigtige funktioner med, som de fleste instagrammere bruger. (Foto: Instagram / Facebook)

Ligesom sine Lite søskende til Facebook og Messenger sparer den nye Instagram app masser af plads på mobiltelefonen. Desuden trækker den mindre båndbredde og belaster dermed netforbindelsen mindre.

Instagram Lite fylder f.eks. kun 2 MB på mobiltelefonen, hvor den normale app kræver 30 MB på Android. Det er da noget, man også kan få glæde af i Danmark.

Det bedste er, at man ikke får en dårligere Instagram at arbejde med. Lite har stadig alle de vigtige features til video og billeder, Stories, stickers og mange animationer.

Til gengæld er Shopping og IG Live forsvundet. Det samme er avancerede ”live” filtre og Augmented Reality effekter, der alligevel ikke ville fungere ordentlig på svagbrystede mobiler og med lave internet hastigheder.

Kan man undvære dem, vil slim-line udgaven af Instagram være helt fin for de fleste.

Eneste store ulempe er, at Instagram Lite kun findes til Android telefoner. App’en kan downloades gratis fra Google Play Store her. Facebook er tavs om, hvorvidt Instagram Lite også kommer til iPhone….

Instagram Lite er egentlig udviklet til lande, der har dårlige internet forbindelser, men den nye app giver bestemt også mening i Danmark. F.eks. til de mennesker, der ikke har en topklasse telefon. (Foto: Instagram / Facebook)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonos vil lave lyd til bilen