Apple vil gen-oplive iPad mini

Nu kommer IKEAs Hi-Fi

Det har været kendt siden december 2017, at IKEA havde allieret sig med højttaler specialisten Sonos for at skabe noget spændende sammen.

Det skal være højttaler serien Symfonisk, der er betydeligt billigere end de nuværende Sonos bokse, men som takket være IKEA’s enorme marketing muskler skal give niche mærket Sonos et kommercielt gennembrud verden over.

IKEA er allerede i fuld gang med at markere sig elektronisk. Den svenske møbelgigant er i dag meget mere end byg-selv senge, sofaer og reoler. IKEA har f.eks. taget sine første skridt ind i den moderne ”smarte” bolig med fjernstyrede lamper, pærer og stikkontakter. IKEA har også borde med integreret trådløs opladning af mobiltelefoner.

Sonos og IKEA har arbejdet sammen i halvandet år. Til august kan vi købe resultatet af deres fælles anstrengelser – Symfonisk produkterne.

Desuden har IKEA for nylig præsenteret fjernstyrede rullegardiner, ligesom svenskerne fra sidste år også har sin egne og ganske billige Bluetooth højttalere.

IKEAs ENEBY bokse koster bare 400 og 700 kroner, men kan med hensyn til lydkvalitet og features næppe måle sig med produkterne fra det nye IKEA-Sonos samarbejde.

Vi får at se senest til august, hvor de nye Symfonisk højttalere skal komme til salg i IKEA varehuse og online. Der bliver tale om en hel serie bokse i forskellige størrelser, og rygterne taler om både subwoofere og soundbars til tv-brug samt højttalere indbygget i IKEA møbler som del af familien.

IKEAs og Sonos fælles højttalere kommer i forskellige størrelser, der kan anbringes meget fleksibelt. Måske også integreret i møbler som skabe, sofaer og senge.

De nye Symfonisk produkter kan forbindes trådløst til både nuværende Sonos højttalere og til IKEA’s Home Smart lamper og omskiftere. Formentlig vil Symfonisk også få moderne stemme-styring.

Først og fremmest Google Assistent, som Sonos netop har introduceret til sine bokse. Muligvis også Apple Siri på grund af iPhones og iPads store udbredelse. Ikke mindst hos det typiske IKEA publikum.

Indtil videre har IKEA og Sonos kun vist prototyper af deres fælles Symfonisk højttalere. Derfor ved ingen uden for de to virksomheder, hvordan de endelige bokse kommer til at se ud. Priserne er heller i offentliggjort. Kun, at vi kan købe Symfonisk fra august….

IKEAs første udspil i trådløse højttalere er ENEBY, der fås i to størrelser.

 

Allerede i februar eller marts siger rygterne, at IKEA vil lancere det farverige Frekvens udstyr, som er udviklet i samarbejde med svenske Teenage Engineering. Det er modul-opbygget lyd- og lys-udstyr til hjemme diskoteket.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil gen-oplive iPad mini