Google viser smart rygsæk

Lykke og lønninger

(Foto: Denise Jones / Unsplash)

Mange mennesker mener, at man kun kan være lykkelig, når man har mange penge. Andre mener det præcist modsatte – at penge aldrig har gøre en glad. Det kan kun andre ting som f.eks. sundhed og kærlighed.

En ny analyse fra den internationale jobportal DirectlyApply prøver at kaste lys over sammenhængen mellem at være lykkelig og tjene en god hyre.

Ifølge undersøgelsen hænger de to ting sammen: Blandt de fem lande i verden, hvor befolkningen er lykkeligst, har de fire også de højeste lønninger.

I verdens i øjeblikket lykkeligste land – Finland – ligger den gennemsnitlige årsløn på knap 28.000 britiske pund i hovedstaden Helsinki. Det svarer til ca. 233.000 kroner.

Danskerne var engang verdens lykkeligste befolkning. Nu må vi nøjes med en global andenplads. Og dét til trods for, at gennemsnits-lønnen er noget højere end i Finland. Nemlig 34.342 GBP eller ca. 286.000 kroner.

Her er de 10 lykkeligste lande og lønningerne i deres hovedstæder. (Grafik: DirectlyApply)

 

Den højeste indtjening har man, hvis man bor i den schweiziske hovedstad Bern . 55.751 pund eller 465.000 kroner. Det giver dog kun en femteplads på lykke-skalaen,

Analytikerne fra DirectlyApply har kigget på lønningerne I de 25 lande i verden, hvis indbyggere (angiveligt) er de mest lykkelige. Desuden har de sammenlignet med de amerikanske delstater.

Interessant er det at se, at fire af dem fem mest lykkelige lande ligger i Skandinavien. Sverige lander på en syvende plads. Karakteristisk for vores del af verden – plus Schweiz – er også, at folk generelt har pæne hyrer.

London finder vi nede på en global 15. plads i lykke, men i den engelske hovedstad skal man tjene næsten lige så meget som i København for at opnå en lidt lavere grad af lykke.

Amerikanerne er slet ikke lykkelige nok til at komme i Top-25 af glade lande. Uden for Top-10 finder vi her lande som Emiraterne, Chile, Frankrig, Australien, Tyskland og Belgien.

Til sidst: Den gennemsnitlige årsløn i verdens 10 lykkeligste storbyer er kun 27.936 pund eller   233.000 kroner. Det kunne jo indikere, at mange penge ikke nødvendigvis er lig med høj lykke….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google viser smart rygsæk