Hvor længe skal din mobil holde?

Google viser smart rygsæk

(Foto: Samsonite / Google)

Trofaste læsere af Leifshows vil huske, at jeg flere gange tidligere har skrevet om Googles indtog i mode- og tøjbranchen.

Det mest kendte eksempel er Levi’s, der udstyrede en af sine klassiske cowboy jakker med Googles Jacquard teknologi.

Den gjorde det f.eks. muligt, at man kunne tage telefonen eller styre musikken på sin mobil ved blot at bevæge sin ene arm eller lave håndbevægelser foran brystet.

Praktisk, når man f.eks. kørte på cykel og helst skulle have begge hænder på styret.

Siden har Google leveret sin Jackquard teknologi til flere andre modemærker som f.eks. Saint Laurent med sin Cit-E rygsæk og Adidas med sine EA GMR sneakers.

(Foto: Samsonite / Google)

 

Sidstnævnte gør det muligt at kombinere skobærerens fod- og ben-bevægelser med Electronic Arts’ ”FIFA” fodboldspil til mobilen.

Nu vil kuffert-giganten Samsonite også lege med. Samsonites nye Konnect-i rygsæk har Googles Jackquard fjernbetjening af mobiltelefonen siddende i den venstre skulderstrop.

Herfra kan man så med simple håndbevægelser kontrollere de vigtigste funktioner på mobilen uden at tage den ud af lommen eller prøve at tale til den via Google Assistant.

Skulder-stroppen har indbyggede LED lamper, der vil lyse op i takt med de håndbevægelser og de kommandoer, man har indprogrammeret via den medfølgende Jacquard app på mobilen.

Faktisk kan man skræddersy betjeningen helt efter ens eget ønske: Systemet kan f.eks. levere notifikationer om opkald og e-mails, styre musikken, tænde for Google Assistant eller sågar tage en selfie.

 

Hemmeligheden ligger dels i sensorer, der holder øje med håndbevægelser. Dels i en lille Google chip, der anbringes i en lomme i skulderstroppen.

Chippen oversætter håndbevægelserne til Bluetooth signaler, der sendes trådløst fra skulderremmen til ens smartphone.

Jacquart chippen puttes let ud og i den lille lomme. Den kan godt tåle regnvejr, men skal ikke tages med i vaskemaskinen. Dens integrerede batteri skal genoplades efter 14 dage.

Selve rygsækken er vand-afvisende med reflekser på ydersiden. Indendørs er der et foret rum til laptops på op til 15,6 tommer. Man finder også en særlig lomme til tablets og smartphones.

Samsonite sælger sin nye Konnect-i rygsæk i to størrelser – Slim og Standard. Priserne ender på henholdsvis 200 og 220 dollars.

Hvad de smarte rygsække skal koste i danske butikker, er endnu ikke offentliggjort. Ud fra de amerikanske priser kunne det tyde på 1.300 og1.425 kroner….

(Foto: Samsonite / Google)

(Foto: Samsonite / Google)

https://www.samsonite.dk/

https://shop.samsonite.com/on/demandware.store/Sites-samsonite-Site/default/Default-Start?ranMID=36605&ranEAID=je6NUbpObpQ&ranSiteID=je6NUbpObpQ-cTZ6koWsssj61fjI7L8sLg&LSNSUBSITE=Omitted_je6NUbpObpQ

https://blog.google/

 

https://mikeshouts.com/samsonite-konnect-i-backpack-feat-jacquard/

https://techcrunch.com/2020/10/05/google-teams-up-with-samsonite-to-launch-a-jacquard-smart-fabric-enabled-backpack/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor længe skal din mobil holde?