Microsoft udfordrer HP og Lenovo

Google designer fremtidens tøj

Når de fleste mennesker hører navnet Google, tænker de på internet-søgninger, online reklamer eller Android styresystemet på deres mobiltelefon. Nogle er måske også klar over, at Google bygger egne Pixel smartphones og tablets.

Med sin enorme pengetank og tusinder af opfindsomme hjerner breder Google dog sine vinger meget længere ud. Google står f.eks. bag flere projekter med fremtidens teknologi til sundhed og medicin.

Et mere eksotisk tiltag lancerede Google for et par år siden sammen med cowboy-tøjs-giganten Levi’s. Sammen udviklede de Jacquard jakken, der var den første på markedet med integreret internet.

Da Google og Levi’s præsenterede Jacquard konceptet for to år siden, var målgruppen mest cyklister( (Foto: Jacquard by Google)

De første Jackquard denim jakker var meget kostbare – 350 USD eller ca. 2.400 kroner – hvilket satte en voldsom dæmper på interessen hos det store publikum. I mellemtiden er Google og Levi’s blevet klogere og har nu præsenteret nye jakker med både bedre teknologi og lavere priser.

Funktioner og features er stort set de samme som i første generation jakker. Først og fremmest, at man kan betjene sin Android telefon ved at berøre et panel nederst på venstre jakkeærme.

Det er jo en genial ting på cyklen, hvor man sin smartphone begravet i en lomme eller en taske. Med Levi’s jakken på, kan man tage telefonen, styre sin musik osv. Vel at mærke uden at tage sin opmærksomhed fra trafikken.

De nye Jacquard modeller fås dels som en klassisk Trucker cowboy jakke og i en foret Sherpa udgave. (Foto: Jacquard by Google)

I de nye Jacquard jakker fylder elektronikken meget mindre end før. Hele herligheden styres fra et lille chip-modul på størrelse med et SD memory kort.

Det giver mulighed for at indbygge teknologien i andre typer tøj end en klassisk denim-jakke. Forvent derfor inden længe at se Jacquard t-shirts, poloer, blasere eller små dame-jakker.

Nye features er der selvfølgelig også kommet: Man kan f.eks. skyde fotos ved at prikke to gange på sit jakkeærme. Det kræver dog, at man har sin smartphone placeret i en holder på cykelstyret eller i en lomme, hvor kameraets linse stikker op fra. Desuden virker funktionen kun med mobilens selfie kamera.

Elektronikken fylder meget mindre i den nye anden generation af Googles og Levi’s smarte denim jakker. (Foto: Jacquard by Google)

Den nye Jacquard generation kan også arbejde sammen med Google Assistant. Lige nu er mulighederne begrænsede, men Google-kilder fortæller, at man snart kan få læst e-mails eller kalender-beskeder op, mens man går eller cykler rundt i byen. Tilsvarende vil der være en særlig ”Ask Assistant” feature.

Første generation af Googles og Levi’s fælles jakker kunne kun købes i USA. De nye jakker bliver mere internationale, selvom Danmark stadig ikke står på listen. Fremover sælges det teknologiske tøj i USA, Tyskland, Australien. Frankrig, Japan, Italien og England.

Den klassiske cowboy jakke er faldet til 198 dollars – ca. 1.380 kroner – mens en ny og større Sherpa Trucker jakke med for skal koste 248 dollars- ca. 1.730 kroner….

(Foto: Jacquard by Google)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft udfordrer HP og Lenovo